Weekmenu 22-2022

Weekmenu 22-2022

Een boodschappenbriefje maken voor een nieuwe eetweek? Soms is het lastig om te bedenken wat je de hele week wilt eten. Laat je inspireren door ons weekmenu met lekkere en gevarieerde maaltijden voor elke dag en iets lekkers voor in het weekend.

In dit nieuwe weekmenu:

✅Ma: Pasta in wodka-tomatenroomsaus
✅Di: Spaanse paella
✅Wo: Tortellini pastasalade met kip

✅Do: Witte asperges met parmaham, ei en hollandaisesaus
✅Vr: Loaded fries met curryworst
✅Za: Chinese tomatensoep met kip en appelmoes
✅Zo: Rabarbercake

Maandag

Pasta in wodka-tomatenroomsaus

Het recept voor deze pasta in wodka-tomatenroomsaus deelde topmodel Gigi Hadid op haar Instagram Stories en werd een grote hit. Niet voor niks. Het recept is supersimpel en lekker. Heb je geen wodka in huis dan kun je deze ook weglaten of vervangen door citroensap of droge witte wijn. Het is ook erg lekker om garnalen of gerookte zalmsnippers toe te voegen aan de saus. Zie de tip in het recept. 

Pasta in wodka-tomatenroomsaus van Gigi Hadid

Dinsdag

Spaanse paella

Heerlijk Spaanse paella met malse kippendij, chorizo, mosselen en grote garnalen. Als groente gebruik ik paprika, snijbonen en doperwten. Ik maak hem buiten op de barbecue in een daarvoor geschikte paellapan. Maar je kunt hem ook binnen op het fornuis bereiden.

Spaanse paella van de barbecue

Woensdag

Tortellini pastasalade met kip

Een heerlijke tortellini pastasalade met stukjes kip, tomaatjes, mozzarella en pesto. Lekker om te serveren als avondeten met knapperig brood erbij, of neem mee naar een zomerse picknick of lunch. Je kunt de kip ook achterwege laten als je dit gerecht vegetarisch wilt maken, of bij de barbecue serveert.

Tortellini pastasalade met kip

 

Donderdag

Witte asperges met parmaham, ei en hollandaisesaus

Hoe eet jij witte asperges het liefst? Ik heb in de loop der jaren al behoorlijk wat aspergegerechten met je gedeeld, maar de klassieke variant met ham, ei en hollandaisesaus blijft mijn favoriet. In dit recept geef ik er een kleine twist aan met krokant uitgebakken parmaham en een gepocheerd ei. De hollandaisesaus maak ik zelf, dat is heel makkelijk. Vind je een gepocheerd ei en zelfgemaakte hollandaisesaus teveel gedoe, dan kun je ze vervangen door een (zacht) gekookt ei en kant-en-klare hollandaisesaus.

Witte asperges met parmaham, ei en hollandaisesaus

Vrijdag

Loaded fries met curryworst

Een lekkere variant op Duitse curryworst is deze loaded fries met curryworst. Knapperige ovenfrietjes afgetopt met gebakken braadworst in zelfgemaakte currysaus, gebakken uitjes en paprika. Genieten! De currysaus maak je heel makkelijk zelf. Blijft er wat currysaus over? Je kunt hem afgedekt in de koelkast bewaren.

Loaded fries met curryworst

Zaterdag

Chinese tomatensoep met kip en appelmoes

Een heerlijke, zoete tomatensoep zoals je hem kent van de Chinees. Gevuld met malse stukjes kip, taugé, ei en appelmoes. Appelmoes in de soep klinkt misschien een beetje gek, maar het geeft de soep een heerlijke zoete en fruitige smaak.

Chinese tomatensoep met kip en appelmoes

Zondag

Rabarbercake

Een heel eenvoudig en heerlijk recept voor rabarbercake. De rabarber geeft de cake een heerlijk frisse smaak. Door de rabarber om te husselen in custardpoeder wordt de cake niet nat en krijgt hij een lekkere smaak. Bestrooi de rabarbercake voor serveren met geroosterde amandelen en een toef slagroom.

Rabarbercake

 

 

Inspiratie, Weekmenu

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde