Weekmenu 29-2022

Weekmenu 29-2022

Een eetplanning maken voor een hele week kan lastig zijn, maar het bespaart je geld en stress. Dus pak je pen en boodschappenbriefje er maar bij en laat je inspireren door ons nieuwe weekmenu 29-2022. Hiermee zet je elke dag een lekkere en gevarieerde maaltijd op tafel.

Tip! Gebruik deze maaltijdplanner en notitie-boodschappenbriefje om je weekmenu te noteren en de boodschappen op te schrijven.

In dit nieuwe weekmenu 29-2022:

✅Ma: Gevulde kipschnitzel caprese
✅Di: Lauwwarme aardappelsalade met botersla en zalm
✅Wo: Noedels met gehaktballetjes in teriyakisaus

✅Do: Courgette cannelloni met spinazie en ricotta
✅Vr: Gemarineerde biefstukspies met peterseliedressing
✅Za: Gegratineerde mosselen met krokant paneerlaagje
✅Zo: Frambozen kwarktaart

Maandag

Gevulde kipschnitzel caprese

Deze gevulde kipschnitzel caprese is het perfecte hoofdgerecht om te serveren tijdens een diner voor vrienden of familie. Malse kipfilets gevuld met tomaat, mozzarella en pesto in een krokant paneerjasje; wie wordt daar nu niet blij van! Je kunt de kipschnitzels tot en met stap 3 van de bereiding hieronder al maken en afgedekt in de koelkast bewaren.

Gevulde kipschnitzel caprese

Dinsdag

Lauwwarme aardappelsalade met botersla en zalm

In de zomer maak ik graag een maaltijdsalade als avondeten. Het is makkelijk om te maken, snel klaar en je kunt er eindeloos mee variëren. Dit keer maak ik een lauwwarme aardappelsalade met botersla, zalm en garnalen. Ik gebruik in dit recept verse mini krieltjes omdat die snel gaar zijn, maar je kunt ook een gewone aardappel schillen en koken. Zie ook de vele variatietips in het recept.

Lauwwarme aardappelsalade met botersla en zalm

Woensdag

Noedels met gehaktballetjes in teriyakisaus

Zowel mijn dochter als ik zijn dol op deze noedels met gehaktballetjes in teriyakisaus. Een heerlijk Oosters gerecht met Hollands tintje! Als je de gehaktballetjes al een dag van tevoren draait, zet je dit gerecht ‘s avonds binnen 15 minuten op tafel. Voor de saus gebruikte ik mijn zelfgemaakte teriyakisaus – die je overigens maakt in een handomdraai! – maar je kunt ook prima kant-en-klare teriyakisaus gebruiken.

Noedels met gehaktballetjes in teriyakisaus

Donderdag

Courgette cannelloni met spinazie en ricotta

Deze courgette cannelloni is koolhydraatarm want hij is gemaakt van courgette! Dun geschaafde plakken courgette worden gevuld met een romig mengsel van spinazie en ricotta en zachtjes in tomatensaus gegaard in de oven. Lekker om te serveren met een aangemaakte groene salade.

Courgette cannelloni met spinazie en ricotta

Vrijdag

Gemarineerde biefstukspies met peterseliedressing

Steek jij vanavond de barbecue aan? Maak nu alvast deze gemarineerde biefstukspies met peterseliedressing om er straks op te leggen. Door de marinade wordt het vlees lekker mals en krijgt het een licht pittige smaak. De peterseliedressing met citroen is lekker fris en heerlijk om na het grillen over het vlees te druppelen. Serveer de gemarineerde biefstukspies bijvoorbeeld met deze aardappel– of couscoussalade.

Gemarineerde biefstukspies met peterseliedressing

Zaterdag

Gegratineerde mosselen met krokant paneerlaagje

Het mosselseizoen is weer begonnen, dus hoogste tijd om ze weer op tafel te zetten. Deze mosselen met tomatensaus en krokant paneerlaagje zijn heerlijk. Wij serveren ze als onderdeel van het hoofdgerecht, samen met een pan moules marinière, knapperig vers brood, kruidenboter en diverse mosselsausjes. Genieten!

Gegratineerde mosselen met krokant paneerlaagje

Zondag

Frambozen kwarktaart

In de zomer is kwarktaart een van mijn favoriete taarten om te maken. De romige en frisse kwarkvulling in combinatie met knapperige koekjesbodem stelt nooit teleur. Op KeukenLiefde vind je al heel wat kwarkaartrecepten maar een variant met verse frambozen ontbrak nog. Nu niet meer! Deze frambozen kwarktaart is heerlijk fruitig van smaak en heeft een knapperige bodem van spritskoekjes. Een plaatje om te zien en verrukkelijk om op te eten!

Frambozenkwarktaart

Inspiratie, Weekmenu

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Eén reactie

Deel je reactie

  1. Monika kramer

    Wat begint je dochter op jouw te lijken,Annemiek.groetjes monika

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde