Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!
Weekmenu 32-2022
Een eetplanning maken voor een hele week kan lastig zijn, maar het bespaart je veelal geld en stress. Dus pak je pen en boodschappenbriefje er maar bij en laat je inspireren door ons nieuwe weekmenu 32-2022. Hiermee zet je elke dag een lekkere en gevarieerde maaltijd op tafel.
Tip! Gebruik deze maaltijdplanner en notitie-boodschappenbriefje om je weekmenu te noteren en de boodschappen op te schrijven.
In dit nieuwe weekmenu 32-2022:
Ma: Maaltijdsalade met kip en kaastortellini
Di: Vispakketje met courgette, paprika en parmaham
Wo: Caprese croissants
Vr: Risotto met courgette, spinazie en pesto
Za: Verse tomatensoep met gehaktballetjes
Maandag
Maaltijdsalade met kip en kaastortellini
Een maaltijdsalade smaakt heerlijk op een warme zomerdag als je niet te lang in de keuken wil staan. Een lekkere slamelange is de basis waar je tal van toppings aan toe kunt voegen. In dit recept voeg ik gebakken kipfilethaasjes (die zijn snel klaar), een handje kaastortellini en ei toe als vullende ingrediënten. Knapperige rauwkost zoals tomaat, komkommer, radijs en wortel maakt deze maaltijdsalade met kip en kaastortellini compleet.
Dinsdag
Vispakketje met courgette, paprika en parmaham
Een heerlijk vispakketje met courgette, paprika, parmaham en pesto om te bereiden op de barbecue of in de oven. Je kunt hem ’s ochtends al voorbereiden zodat je hem ’s avonds alleen in de oven hoeft te schuiven, of op de barbecue hoeft te leggen. Lekker met pasta, gebakken aardappeltjes of stokbrood en een salade.
Woensdag
Caprese croissants
Waan je weer even terug in bella Italia met deze heerlijke caprese croissants. Johan at deze croissants met pesto, mozzarella, tomaat en basilicum een paar jaar geleden tijdens onze vakantie in Toscane. Zo simpel maar toch was hij onder de indruk. Na die vakantie maken we ze regelmatig thuis als lunch. Ze zijn gemaakt in een handomdraai en superlekker!
Donderdag
Beef teriyaki met noedels
Een heerlijk wokgerecht dat snel op tafel staat is deze beef teriyaki met noedels, broccoli en paprika. Teriyakisaus kun je kant-en-klaar in een flesje kopen maar zelf maken is veel lekkerder en in een handomdraai (minder dan 2 minuten!) gemaakt. Je kunt hem ook al een dag van tevoren maken en in de koelkast bewaren. De teriyakisaus die overblijft kun je afgedekt in de koelkast bewaren en gebruiken om bijvoorbeeld kip, varkenshaas of zalm in te marineren, of gebruiken als woksaus voor een volgende keer. In een gesloten flesje kun je hem zeker een week in de koelkast bewaren.
Vrijdag
Risotto met courgette, spinazie en pesto
Een makkelijk eenpansgerecht op tafel zetten? Dan maak ik risotto! Deze risotto met courgette, spinazie en pesto is vegetarisch en verrukkelijk. Voeg je graag vlees of vis toe? Zie dan de tip in het recept.
Zaterdag
Verse tomatensoep met gehaktballetjes
De lekkerste tomatensoep is verse tomatensoep. Ik maak deze tomatensoep met verse tomaten uit eigen moestuin, maar je kunt natuurlijk ook verse tomaten op de markt kopen, of in de winkel. Welke tomaten je gebruikt maakt niet zoveel uit (een mix kan ook), maar voor het lekkerste resultaat gebruik je rijpe, zoete tomaten. Voor de smaak voeg ik ook verse basilicum en een vleugje room toe. De gehaktballetjes zijn een lekkere aanvulling maar niet noodzakelijk. Voor een vega variant kun je ze ook achterwege laten of bijv. kaastortellini toevoegen.
Zondag
Aardbeienroomijs (uit de ijsmachine)
Zelf roomijs maken stond al heel lang op mijn to do list en eindelijk kan ik hem afvinken. Om roomijs te maken is het handig om een ijsmachine te hebben. Zonder ijsmachine kan dat ook maar dat is iets bewerkelijker. Je moet het ijs dan in een diepvriesbak invriezen en regelmatig doorroeren om ijskristallen te voorkomen. In dit recept maak ik aardbeienroomijs met een ijsmachine en geloof me, dat is supermakkelijk en verslavend lekker!
Deel je reactie