Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 44 2024
Wat eten we vandaag? Een vraag die elke dag weer terugkomt. Daarom vind je hier elke vrijdagochtend een nieuw weekmenu met makkelijke maaltijden voor doordeweeks, een verwengerecht op zaterdag en een zoete verrassing op zondag. Pak je pen en boodschappenlijstje en ga aan de slag!
Voordeel weekmenu
Een weekmenu is een lijst van maaltijden die voor een hele week zijn gepland. Voordelen van een weekmenu:
- Variatie: Een goed weekmenu zorgt voor variatie in de maaltijden.
- Gezondheid: Een weekmenu kan helpen bij het plannen van gezonde maaltijden en het vermijden van te veel bewerkte producten of ongezonde opties.
- Tijdbesparing: Een weekmenu bespaart tijd en geeft rust, vooral op drukke dagen.
- Budgetbeheer: Een weekmenu kan helpen bij het beheren van je boodschappenbudget, je doet efficiënter boodschappen en minder impulsaankopen.
Schrijf je (gratis) in voor onze nieuwsbrief en mis geen enkel recept meer!
Maaltijdplanner
Gebruik deze maaltijdplanner en dit boodschappenlijstje om je weekmenu te noteren en je boodschappen op te schrijven. Andere weekmenu’s bekijken? Hier vind je alle weekmenu’s op een rij.
Weekmenu 44 2024
Maandag (meatless monday)
Gebakken gnocchi met pesto
Knapperige gebakken gnocchi met huisgemaakte pesto, frisse courgette, zoete cherrytomaatjes en smeltende mozzarella. Een simpel en vegetarisch gerecht dat je in een handomdraai op tafel zet!
Dinsdag
Romige pasta met kip
Een smakelijke pasta met kip, champignons, prei en een romige saus met kruidenroomkaas. Deze pasta is eenvoudig te bereiden en staat al binnen 20 minuten op tafel!
Woensdag (gehaktdag)
Ovenschotel met sperziebonen, gehakt en kerriesaus
Een verrukkelijke combinatie van sperziebonen, kruidig gehakt, aardappelschijfjes en romige, zelfgemaakte kerriesaus. Afgewerkt met een laagje gesmolten kaas voor een knapperig, goudbruin korstje. Om je vingers bij af te likken!
Donderdag
Gevulde Halloween paprika
Happy Halloween! Of moet ik je een griezelige Halloween toewensen? Wil je iets lekkers op tafel zetten in stijl van deze griezeldag? Deze gevulde Halloween paprika’s zijn gevuld met rijst en gehakt en zijn griezelig lekker!
Vrijdag (visdag)
Zelfgemaakte vissticks
Vissticks zijn heel leuk en makkelijk om zelf te maken. Ik gebruik stevige witvisfilet zoals kabeljauw of pangasius die je goed in staafjes kan snijden. De afsnijdsels die overblijven kun je in de diepvries bewaren en als je genoeg hebt gebruiken voor bijvoorbeeld vissoep. Serveer de vissticks met zelfgemaakte ravigottesaus!
Deel je reactie