Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!
Weekmenu 6-2023
Een eetplanning maken voor een hele week kan lastig zijn, maar levert vooral voordeel op. Zo is het is vaak voordeliger om één keer per week boodschappen te doen, dan meerdere keren. Bovendien is het stressvol om elke dag te moeten bedenken wat je ’s avonds wilt eten. Maar hoe vul je nou zo’n weekmenu? Pak je pen en boodschappenbriefje erbij en laat je inspireren door ons nieuwe weekmenu 6-2023. Hiermee zet je elke dag een lekkere en gevarieerde maaltijd op tafel.
Tip! Gebruik deze handige maaltijdplanner en notitie-boodschappenbriefje om je weekmenu te noteren en de boodschappen op te schrijven.
In dit nieuwe weekmenu 6-2023
Ma: Risotto met wortel, champignons en krokante bacon
Di: Krieltjes carbonara met prei en ham
Wo: Rodekoolschotel met gehakt en puree
Vr: Aardappelpannetje met zalmfilet
Za: BLT wrap met krokante kip en honing-mosterdsaus
Maandag
Risotto met wortel, champignons en krokante bacon
Een heerlijk eenpansgerecht is deze risotto met wortel, champignons, doperwten en krokante bacon. Lekker om te serveren met gebraden kipfilet en een groene salade.
Dinsdag
Krieltjes carbonara met prei en ham
Een Hollands agv’tje maar dan in een ander jasje. Alle ingrediënten (aardappels, groente, vlees) bereid je in dezelfde pan. Deze krieltjes carbonara met prei en ham is een leuke variatie op de krieltjes carbonara met ham en witlof die ik eerder met je deelde. Het is geen echte carbonara, want het ei mag je laten stollen. De kleine stukjes roerei maken dit gerecht extra lekker.
Woensdag
Rodekoolschotel met gehakt en puree
Een hartverwarmende rodekoolschotel met gehakt en een krokant aardappeldakje uit de oven. De rodekool maak ik zelf volgens dit recept met appel en kruidkoek, maar voor een snelle variant kun je ook een potje rodekool uit de winkel gebruiken. Lekker om te serveren met appelmoes.
Donderdag
Eenpanspasta met balsamico en paprika
Een heerlijke eenpanspasta met balsamico en paprika uit het nieuwe kookboek EEN van Jamie Oliver. De pasta wordt gegaard in een rijke tomatensaus met geroosterde paprika en geserveerd met dikke balsamicostroop. Door verse pasta te gebruiken staat dit gerecht in 15 minuten op tafel.
Vrijdag
Aardappelpannetje met zalmfilet
Een heerlijk aardappelpannetje met wortel en zalmfilet. Lekker om te serveren met zelfgemaakte remouladesaus.
Zaterdag
BLT wrap met krokante kip en honing-mosterdsaus
Dit is het favoriete avondeten van dochterlief: een tortilla belegd met frisse sla, tomaat, bacon, krokante kip en een heerlijk honing-mosterdsausje. Om je vingers bij af te likken zo lekker! Is er een wrap over? De volgende dag smaakt hij ook koud (of even opgewarmd in de oven) lekker als lunch.
Zondag
Confetti-cakerol
Deze kleurrijke confetti-cakerol met een romige vulling van slagroom en mascarpone komt uit het Heel Holland Bakt Kinderbakbakboek seizoen 3. Laat je niet afschrikken door de wat langere bereiding. In de praktijk valt dat reuze mee. Het is geen moeilijk recept om te maken, wel heel leuk en lekker! Tip: de volgende keer zou ik de cakerol eerst bestrijken met een laagje jam en dan met de room. De jam trekt dan een beetje in de cakerol en maakt het net wat smeuïger.
Deel je reactie