Weekmenu – Nationale Week Zonder Vlees

Weekmenu - Nationale Week Zonder Vlees

Elke vrijdag deel ik een nieuw weekmenu met lekkere en gevarieerde maaltijden voor elke dag! En natuurlijk wat lekkers voor in het weekend. Laat je inspireren!

Gebruik dit weekmenu ook in combinatie met deze handige maaltijdplanner. Hier kun je alle gerechten noteren die je deze week wilt eten en direct je boodschappenlijstje opschrijven. Handig toch?

Omdat volgende week is uitgeroepen tot Nationale Week Zonder Vlees is dit weekmenu lekker vega met: een makkelijke ovenpasta met champignonroomsaus, gevulde courgette met roomkaas en ratatouille, quiche caprese en preirisotto met parmezaan. In het weekend geniet je van Mexicaanse ovenfriet, geroosterde paprika-tomatensoep en een heerlijke boeren appelcake! Geloof me, je mist het vlees geen seconde. Ik wens je een smakelijke week toe!

Maandag

Makkelijke ovenpasta met champignonroomsaus

Deze ovenpasta met champignonroomsaus is heel makkelijk om te maken. Je hoeft de pasta niet eerst voor te koken, hij kookt vanzelf gaar in de saus in de oven. Simpel en verrukkelijk!

Makkelijke ovenpasta met champignonroomsaus

Dinsdag

Gevulde courgette met ratatouille en roomkaas

Een tijdje geleden bestelde Johan in een restaurant deze gevulde courgette met ratatouille en roomkaas. Hij vond het zo lekker dat ik besloot om het thuis zelf te maken. Omdat het slanke januarimaand is heb ik de volvette roomkaas vervangen door light roomkaas. Minder vet en net zo lekker!

Woensdag

Quiche caprese

Eerder deelde ik al een recept voor caprese salade met biefstuk. Nu is het tijd voor deze quiche caprese gevuld met zoete cherrytomaten, zachte mozzarella en zelfgemaakte pesto alla genovese. Smullen!

Quiche caprese

Donderdag

Preirisotto met parmezaan

Prei is een voordelige en veelzijdige groente en het hele jaar door verkrijgbaar. Een van mijn favoriete gerechten om hem in te verwerken is risotto. Deze romige preirisotto met frisse cherrytomaatjes en parmezaan is makkelijk om te maken en heel smakelijk!

 

Prei risotto met Parmezaan

Vrijdag

Mexicaanse ovenfriet

Weer een lekker vegarecept waarvan ik het recept ontfutselde van de man des huizes! Voor dit recept bak je eerst wat frietjes in de oven of airfryer en daarna beleg je ze met een Mexicaanse topping en gratineer je ze met kaas nog even in de oven. Buen provecho!

Mexicaanse ovenfriet

Zaterdag

Geroosterde tomaten-paprikasoep

Dol op zelfgemaakte tomatensoep? Dan moet je zeker deze geroosterde tomaten-paprikasoep proberen! Door de tomaat, paprika en knoflook eerst te roosteren in de oven worden ze zachter en zoeter van smaak. De soep krijgt daardoor een intense en volle smaak. Maak het af met een vleugje room en verse basilicum!

Geroosterde tomaten-paprikasoep

Zondag

Boeren appelcake

Appeltaart smaakt altijd! De klassieke appeltaart kennen we allemaal, maar er zijn veel meer variaties. Probeer ook eens deze boeren appelcake: een zachte cake met heerlijke vulling van appel, rozijnen en kaneel!

Boeren appelcake

Inspiratie, Weekmenu

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde