Ingrediënten

  • 40 g ongezouten roomboter
  • Olijfolie
  • 2 preien, schoongemaakt en in ringen (ik gebruik alleen het witte en lichtgroene deel)
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • 200 g risottorijst
  • 700 ml groentebouillon (van tablet)
  • 1 el crème fraîche
  • 60 g Parmezaan, geraspt
  • 125 g cherrytomaten, gehalveerd
  • Paar takjes basilicum, alleen de blaadjes, fijngesneden

Bereiding

Verhit een hapjespan met de boter en een scheut olijfolie en laat smelten. Voeg de prei en knoflook toe en breng op smaak met wat zeezout uit de molen. Bak op laag tot middelhoog vuur circa 8 minuten, of tot de prei zacht is maar niet gekleurd. Voeg de risotto toe en bak 1 minuut mee. Voeg zoveel bouillon toe tot de risotto net onderstaat. Breng de bouillon aan de kook en zet het vuur dan zachter. Kook de risotto in circa 20 minuten beetgaar. Roer regelmatig en voeg steeds opnieuw bouillon toe als de vorige bijna is opgenomen. De risotto mag niet droog staan.

Voeg de crème fraîche, Parmezaan, cherrytomaten en basilicum toe en roer door de risotto. Zet het vuur uit en doe de deksel op de pan. Laat 1 minuut rusten voordat je hem serveert.

Prei risotto met Parmezaan

Prei risotto met Parmezaan

2 reacties

Verdeel je liefde

  1. Annette

    Eén vraagje: wanneer gebruik je de 40 gram ongezouten roomboter? Zie dat bij de ingredienten staan maar niet meer terugkomen in het recept?
    Lijkt me verder trouwens ook weer een heerlijke maaltijd 🙂

    1. Annette

      Ooooh niet goed gelezen ik zie het al.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin