Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!
10x de lekkerste appeltaart
Ben je dol op appeltaart? Dan kun je in dit artikel je hart ophalen. Ik deel maar liefst tien heerlijke appeltaartrecepten met je, stuk voor stuk om van te smullen. Welke appel je gebruikt is vooral een kwestie van smaak. Ik gebruik graag de Goudreinet, maar deze laat tijdens het bakken wel meer vocht los dan bijvoorbeeld Jonagold of Elstar. Om te voorkomen dat de bodem zacht en klef wordt voeg ik daarom altijd een eetlepel custardpoeder aan de appelvulling toe. Die bindt het vrijkomende vocht en geeft tevens een lekkere smaak. Een laagje paneermeel over de deegbodem kan ook uitkomst bieden. Heb jij ook een favoriete appel voor appeltaart? Laat het me weten in een reactie hieronder. Ik ben heel benieuwd!
1. Cranberry-appeltaart
Verse cranberry’s hebben een heerlijk friszure smaak en zorgen voor een ware smaakexplosie in je mond, gedroogd smaken ze verrukkelijk zoet. Daarnaast zijn cranberry’s ook nog eens supergezond. De gedroogde variant gebruik ik in deze heerlijke appeltaart.
2. Hollandse appeltaart
Een heerlijke Hollandse appeltaart. Als appel gebruik ik de Goudreinet, die wordt lekker zacht tijdens het bakken en heeft een friszure smaak waardoor de vulling niet te zoet wordt. Dit recept bevat een royale portie deeg dus je hoeft dus niet bang te zijn dat je te kort komt. Het deeg dat overblijft kun je gebruiken voor een mini-appeltaartje, of geef aan je kinderen om iets leuks van te freubelen. Iedereen blij!
3. Appelkruimeltaart met hazelnoten
Na een ochtendje hazelnoten rapen en appels plukken duik ik de keuken in om iets lekkers te bakken. Deze appelkruimeltaart met hazelnoten is het verrukkelijke resultaat.
4. Franse appeltaart
Naast Hollandse appeltaart is de Franse variant ook niet te versmaden. Deze Franse appeltaart heeft een harde wenerbodem, romige appelvulling en krokant kruimellaagje. Mmmm…
5. Appeltaart met rumrozijnen en walnoot
Deze appeltaart is verrijkt met rumrozijnen en walnoot voor een lekkere smaak en bite. De bovenkant is versierd met deegsterren. Zo maak je er eenvoudig een echt feesttaart van!
6. Open appeltaart
En wat denk je van een open appeltaart? Deze open appeltaart heeft een feestelijke uitstraling en is heel geschikt om te serveren tijdens een verjaardag, of als uitsluiting van een smakelijk diner.
7. Appeltaart met notencrumble
Ik ben dol op crumbledeeg bovenop op een taart. Deze klassieke appeltaart heeft een dakje van krokante notencrumble. Simpelweg verrukkelijk!
8. Appel-notentaart van La Place
Voor dit appeltaartrecept met notenkorst liet ik me inspireren door de appeltaart van restaurant La Place. Tijdens een dagje shoppen strijk ik daar graag neer voor een lekkere lunch, of een kop koffie met gebak. Deze appel-notentaart is een echte eyecatcher op de koffietafel en ook nog eens heel makkelijk om te maken.
9. Mini appeltaartjes
Hoe schattig zijn deze mini appeltaartjes? Leuk om uit te delen, serveer bij de koffie of thee, of als dessert met een bolletje ijs en toef slagroom. Enjoy!
10. Appel-speculaastaart
Deze appel-speculaastaart smaakt heerlijk in het najaar, als de bladeren van de bomen vallen en de verwarming weer aan gaat (een heel klein beetje dan). De basis is de klassieke appeltaart met extra een vleugje speculaas en sinaasappel.
Herfstrecepten, Seizoensrecepten, Zoete recepten, Gebakrecepten
om 19:43
probeer eens een Wellant appel!
Johan mag ze komen halen om te proberen.
We zijn ze nu aan t plukken, helaas wel met hagelschade maar dit doet niets aan de smaak af.
om 14:11
Hoi Hanny, wat een leuk aanbod! We hebben momenteel zelf ook veel appels van eigen bomen, maar als die op zijn ga ik zeker eens een Wellant appel proeven. Waar kun je die kopen? Wat erg van de hagelschade, hopelijk is het beperkt gebleven.