11 populaire wintersportrecepten

11 populaire wintersportrecepten

Hoewel het jaren geleden is dat ik voor het laatst op wintersport ben geweest, denk ik er nog steeds met weemoed aan terug. Misschien vind ik wintersport nog wel leuker dan een zonvakantie. De combinatie van sporten in gezonde berglucht en heel erg lekker eten en drinken in knusse berghutjes vind ik erg verleidelijk.

Maar gelukkig kan ik ook thuis genieten van mijn geliefde wintersportrecepten. De gemoedelijke bergstemming fantaseer ik er dan gewoon bij. De meeste gerechten kun je heel makkelijk zelf maken. Ik zet elf populaire wintersportrecepten — en tevens mijn persoonlijke favorieten! — voor je op een rij. 

Schnitzel

Denk je aan wintersport, dan denk je natuurlijk aan schnitzel: een grote lap flinterdun geslagen, gepaneerd varkens- of kalfsvlees goudbruin en krokant gebakken in boter. Alleen daarvoor zou je al op wintersport gaan!

Schnitzel met jachtsaus-6419

Spätzle

De Duitse variant van pasta. Deze deegsliertjes worden vaak geserveerd met een romige kaassaus, maar deze variant met witte kool en rookworst is minstens zo lekker!

Roerbakschotel met spätzle en rookworst

Tiroler Gröstl

Dit traditioneel Oostenrijkse gerecht bestaande uit gebakken aardappels, spek en eieren zet ik regelmatig op tafel. Het is makkelijk om te maken, voedzaam en ontzettend lekker!

Gebakken aardappels met spek en eieren

Kaiserschmarren

Een van de lekkerste herinneringen die ik heb aan de wintersportvakanties met mijn ouders en broers in Oostenrijk zijn deze kaiserschmarren. Na een ochtendje skiën streken we ’s middags neer op een terrasje van een berghut aan de piste, om daar in een heerlijk zonnetje te genieten van een welverdiende lunch. Lees verder.

Kaiserschmarren (de enige echte!)

Apfelstrudel

Dit gerecht kom je overal in Duitsland tegen op de menukaart: warme apfelstrudel met vanillesaus. Gelukkig kun je er ook thuis van genieten — hij is heel makkelijk om te maken!

Duitse apfelstrudel met vanillesaus

Schwarzwalder kersentaart

De Schwarzwälder Kirsch (Schwarzwalder kersentaart) is een klassiek Duitse taart bestaande uit verrukkelijke lagen van chocoladecake, kersen en slagroom. Je moet deze taart beslist een keer geproefd hebben!

Schwarzwalder kersentaart (Schwarzwälder Kirsch)

Zuurkool

Van mijn man mag ik zuurkool op geen enkele andere wijze bereiden dan volgens dit recept. Ik kreeg het van mijn moeder, die het op haar beurt kreeg van haar moeder (mijn oma was een Duitse kokkin). Hoewel ik verschillende andere zuurkoolrecepten heb geprobeerd, steekt dit recept er met kop en schouders bovenuit.

Zuurkool van mijn moeder

Spaghetti bolognese

Na een ochtend op de piste smaakt niets zo goed als een bord spaghetti bolognese!

Spaghetti bolognese

Gluhwein

Na een sportieve dag in de vrieskou, verwarmt een dampende mok glühwein zowel lichaam als geest. Mijn favoriete winterdrank!

Zelfgemaakte Glühwein of Bisschopswijn

Rosti

Een van mijn favoriete aardappelgerechten is Zwitserse rosti: geraspte aardappel, knapperig en goudbruin gebakken in de koekenpan. Voor deze variant voegde ik prei, Gruyere en een gebakken spiegelei toe.

Rosti met prei, Gruyere en gebakken spiegelei

Franse uiensoep

Een typisch Frans bistrogerecht is uiensoep. De soep wordt afgemaakt door er stokbrood met Gruyère kaas bovenop te leggen en nog even kort in de oven te gratineren.

Franse uiensoep

Seizoensrecepten, Winterrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(3 stemmen)
5 reacties

Deel je liefde

 1. Jan Spies

  Vandaag ga ik maar eens kaiserschmarren maken,goed idee,jaren geleden kochten we ook chocolade broodjes bij de bakker, heerlijk.

 2. Moet eerlijk zeggen dat ik het snowboarden zelf niet zo mis, maar dat eten… Die leuke huisjes tegen de berg, de sfeer in het algemeen, lekkere verse broodjes halen bij de bakker.. Jumm! Ik word helemaal blij van dit overzicht, en al helemaal van de kaiserschmarren! Dat was bij mijn broertje en mij elke middag onze favoriete lunch.

  1. O ja, die verse broodjes! Mmmm …

 3. Elisa

  Lekker lekker!
  Ella-Marie is toch wel bijna groot genoeg om mee te gaan 😛
  Heerlijk altijd die wintersport!!

  1. Dat is waar Elisa en bovendien: vroeg geleerd is oud gedaan!

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde