5x het lekkerste recept met vijgen


5x het lekkerste recept met vijgen

Zie je verse vijgen liggen in de winkel liggen, twijfel dan geen moment en leg ze in je mandje. Of misschien pluk je ze vers van de boom in eigen tuin. Vijgen groeien heel goed in Nederland en zijn heerlijk en gezond. Lekker om zo uit het vuistje te eten, of verwerk ze in een gerecht. Met vijgen kun je alle kanten op. Om je te inspireren heb ik 5x het lekkerste recept met vijgen op een rij gezet. Ben heel benieuwd welke jij gaat maken.

1. Gevulde vijg met ricotta, pistache en serranoham

Deze gevulde vijg met ricotta, pistache en serranoham gaat voor serveren even kort de oven in. Zo wordt de ham lekker krokant en vormt een mooi contrast met de zachte en zoete vijg en romige ricotta. Een verrukkelijk hapje of voorgerecht.

Gevulde vijg met ricotta, pistache en serranoham

2. Vijgencake

Verse vijgen zijn heerlijk om te verwerken in gebak. Deze vijgencake met amandel is heel eenvoudig om te maken. De basis is cakebeslag, maar je bakt hem in een browniebakvorm. De verse vijgen leg je bovenop en blijven na het bakken mooi zichtbaar.

Vijgencake

3. Salade met vijg, walnoot, ham en roquefort

Deze salade met frisse veldsla, zoete vijg, knapperige walnoot, zoute ham en pittige en romige roquefort is een van mijn favoriete vijgrecepten. Alles smaken zijn vertegenwoordigd. Wil je er een avondvullende maaltijd van maken, voeg dan wat krieltjes of gekookte pasta en eventueel wat knapperig brood toe.

Salade met vijg, walnoot, ham en roquefort

4. Vijgenchutney

Dankzij een vijgenboom in onze tuin die jaarlijks garant staat voor een flinke vijgenoogst zijn vijgenrecepten op KL ruimschoots vertegenwoordigd. Na het maken van vijgenjam had ik de smaak te pakken en maakte ik deze vijgenchutney. Deze chutney heeft een goede zoet-zuurbalans en is lekker zacht van smaak. Een aanrader. Heerlijk om te serveren bij een kaasplankje. Het recept is van David Lebovitz en vond ik hier.

Vijgenchutney

5. Tosti met geitenkaas, vijg en serranoham

Deze tosti met zachte geitenkaas, vijg en serranoham is een heerlijk lunchgerecht. Mocht je geen verse vijgen kunnen vinden, dan kun je ook gedroogde vijgen gebruiken.

Tosti met geitenkaas, vijg en serranoham

Meer lekkere recepten met vijgen vind je hier.

Inspiratie, Seizoensrecepten, Zomerrecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Eén reactie

Deel je reactie

  1. Emily

    Wat een feest! Zelf gebruik ik ze voor zelfgemaakte mueslirepen zonder geraffineerde suiker, maar ga deze recepten ook eens uitproberen!

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde