5x vegetarisch hoofdgerecht

5x vegetarisch hoofdgerecht

Je zult ongetwijfeld niet gemist hebben dat het deze week de Nationale week zonder vlees is. Een goed initiatief, maar omdat er bij ons altijd al weinig vlees en veel vegetarisch op het menu staat eten wij deze week niet anders dan normaal. Ben je de uitdaging wel aangegaan om deze hele week vega te eten, dan kun je vast wel wat inspiratie gebruiken. Ik heb vijf heerlijke vegetarische hoofdgerechten voor je op een rij gezet, waar je het hele gezin blij mee maakt! Wat is jouw favoriete vega gerecht? Laat het me weten in een reactie hieronder, ik ben heel benieuwd! 🙂 

1. Wintserse couscoussalade met spruitjes, granaatappel, walnoot en geitenkaas

Deze winterse couscoussalade met spruitjes, granaatappel, walnoot en geitenkaas is vegetarisch en heel makkelijk om te maken. Hij smaakt heerlijk als lunch, maar wij eten hem net zo lief als avondvullend hoofdgerecht. Soms bakken we er dan nog een vegetarische (kaas)schnitzel bij.

Couscoussalade met spruitjes, granaatappel en walnoot

2. Risotto met knolselderij en wortel

Een van mijn favoriete eenpansgerechten is risotto. Ideaal om restjes groenten uit de koelkast in te verwerken! Zo had ik dit keer nog knolselderij en wortel liggen en in de diepvries vond ik nog wat erwtjes. Een opgeruimde koelkast en een heerlijke pan eten. Ik houd ervan! Bekijk het recept hier.

Risotto met knolselderij, wortel en doperwten

3. Quiche met couscousbodem en zachte preivulling

Een heerlijke quiche maar dan net even anders. Deze quiche heeft namelijk een bodem van couscous! Ja, dat kan dus en is ook nog eens hartstikke lekker! De vulling van zachte prei en oude kaas maken het smulfeest compleet. Lekker met gepofte cherrytomaten uit de oven en salade.

Couscous-quiche met prei en oude kaas

4. Pad Thai met peulen en wortel

Pad thai is al jaren een van de bekendste en populairste gerechten uit de Thaise keuken en dat is niet voor niks. Het gerecht bestaat uit gewokte rijstnoedels met onder andere ei en taugé en heeft een heerlijke zoet-zuur-zout-pittig balans. Bovendien is het klaar in een handomdraai. Vaak worden er ook garnalen en vlees of kip toegevoegd maar deze week gaan we natuurlijk voor de vega variant. Mijn favoriet!

Vegetarische pad thai met peulen en wortel

5. Tomatenpannetje met ei, courgette en feta

Dit tomatenpannetje gevuld met ei, courgette en feta lijkt op het Midden-Oosterse gerecht shakshuka alleen dan zonder waslijst aan kruiden en specerijen. Het is een eenvoudig gerecht om te maken en staat snel op tafel. Heerlijk als lunch of als avondeten, eventueel met Turks brood of stokbrood erbij geserveerd.

Tomatenpannetje met ei, courgette en feta

Vegetarisch, Hoofdgerecht

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Geen reacties

Verdeel je liefde

Follow on Bloglovin