6x recept met kruidnoten

6x recept met kruidnoten

Tijdens maar ook al ruim voor de sinterklaasperiode hebben wij al kruidnootjes in huis. We zijn er dol op! Ook verwerken we ze graag in recepten. Een mooie taart, cake of toetje, alles smaakt net iets lekkerder met een kruidnoot erin. Onze favoriete kruidnootrecepten hebben we hieronder voor je op een rij gezet. Ben benieuwd welke jij gaat maken voor 5 december?

1. Kruidnoten cheesecake

Deze kruidnoten cheesecake heeft een knapperige speculaasbodem, romige cheesecakevulling en is afgetopt met chocoladekruidnoten en gezouten karamelsaus. Oe la la, dat is smullen!

Kruidnoten cheesecake

2. Kruidnoot truffels

Na het succes van de speculaastruffels kon een variant natuurlijk niet uitblijven. Dat werden deze kruidnoottruffels! Maak ze gezellig samen met je kleine mini(s). Geloof me, daar scoor je punten mee. 😉

Kruidnoot truffels

3. Sinterklaas tiramisu

Hoe vier jij sinterklaasavond? Een huis vol of rustig met z’n tweeën? Wat het ook wordt, maak er iets gezelligs van. Deze kidsproof sinterklaas-tiramisu-glaasjes vullen de gaatjes. Ze zijn vliegensvlug gemaakt en iedereen is er dol op! 

Sinterklaas tiramisu

4. Mandarijn-monchoutaart met kruidnotenbodem

Johan en ik zijn allebei in november jarig. Deze mandarijn-monchoutaart met kruidnotenbodem maakte ik jaren geleden voor Johan zijn verjaardag. De frisse mandarijn contrasteert heerlijk met de romige vulling en knapperige bodem. Een echte topper! Een heerlijke taart om van te genieten in deze sinterklaastijd. Enjoy!

Mandarijn-monchoutaart met kruidnotenbodem

5. Kruidnotencake met karamel

Als ik zin heb om iets lekkers te bakken maar niet lang in de keuken wil staan, dan bak ik graag een cake. Deze kruidnotencake met karamel is heerlijk: goed gevuld met stukjes chocoladekruidnoten en zachte karamelsaus!

Kruidnotencake met karamel

6. Monchou-toetje met mandarijn en kruidnoten

Ik sluit de rij af met een lekker toetje. Dit Monchou-toetje met frisse mandarijn en chocoladekruidnoten is makkelijk en snel te maken. Je kunt ze van tevoren al maken en afgedekt bewaren in de koelkast. Verkruimel de kruidnoten pas over het toetje vlak voor serveren.

Monchou toetje met mandarijn en kruidnoten

Themarecepten, Sinterklaas recepten, Zoete recepten, Dessert, Gebakrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(4 stemmen)
Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde