Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE
Inspiratie nodig voor het avondeten? Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE:
75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!
Over een week is het Pasen! Twee dagen genieten van lekker eten tijdens een gezellig paasontbijt, brunch, of diner. Speciaal voor Pasen heb ik de lekkerste paasrecepten voor je op een rij gezet die niet mogen ontbreken op de gedekte paastafel. Ik begin de rij met een artikel waarin ik je tips geef om zelf een uitgebreid ontbijt te maken. Ik hou daar van! Maar ook recepten voor mini-croissantquiche, gevulde broodjes met kipragout, paasstol met amandelspijs, hele kip uit de oven, witte asperges met beenham, tiramisutaart, gevuld ei met Hollandse garnalen en paassoesjes met lemon curd passeren de revue. Kortom, alle recepten voor een fantastisch paasfeest!
Een van de leukste dingen van een hotelovernachting vind ik altijd het ontbijt! Lekker lang uitslapen en daarna genieten van een uitgebreid ontbijt op bed of zelf met je bordje langs alle uitgestalde lekkernijen lopen om vervolgens aan te schuiven aan een gedekte tafel. Dat is voor mij echt een klein geluksmomentje! Maar wat een hotel kan kan je zelf natuurlijk ook! Wat is er nu fijner dan samen met je gezin in je eigen huiskamerrestaurant genieten van een uitgebreid ontbijt! Ik geef je graag wat wat tips en trics, zo moeilijk is het namelijk niet!
Heb je een blikje croissantdeeg en eieren in huis? Dan maak je in een handomdraai deze mini-croissantquiches! Gevuld met gedroogde ham, ei en groene aspergetips een heerlijke traktatie voor het ontbijt of de lunch. Heb je geen gedroogde ham en aspergetips in huis? Gebruik dan gerookte zalm, gewone ham of andere vleeswaren en vervang de aspergetips door tuinkruiden.
Tot een uur of elf uitslapen en dan met knorrende maag aanschuiven voor een uitgebreide brunch: dat is mijn ultieme Pasen. Dat heerlijke paasfestijn moet uiteraard wel eerst gemaakt worden, maar daar draaien we onze liefdevolle keukenhandjes niet voor om. We hebben tenslotte alle tijd. Ha!
Natuurlijk mag een feestelijke paasstol niet ontbreken bij het paasontbijt, of bij de paasbrunch. Ik besmeer hem het liefst met een dikke laag gezouten roomboter, terwijl man- en dochterlief hun plak graag bestrooien met kaneelsuiker. Waar je ook voor kiest: smullen wordt het zeker!
Dit is een van mijn favoriete gerechten die ik maak als ik echt iets heel lekkers wil eten, maar niet te lang in de keuken wil staan. Een hele gebraden kip uit de oven met kleine krielaardappeltjes in de schil. Alles gaat bij elkaar op het bakblik in de oven en heeft dezelfde bereidingstijd. Lekker makkelijk dus! Lekker met gesmoorde doperwten met spek, kropsla en een beetje room. đ
De eerste witte asperges zijn er weer! Ik serveer ze dit keer met wat mooie plakken beenham, kleine krieltjes, een zachtgekookt eitje en zelfgemaakte aspergesaus. Heel makkelijk om te maken en zoals altijd weer een feestmaal. đ
Deze tiramisu-advocaattaart is de perfecte paastaart: luchtige tiramisu-advocaatroom en in koffie en Amaretto gedrenkte lange vingers worden om en om in laagjes afgewisseld. De taart wordt tot slot feestelijk afgewerkt met cacaopoeder, verse slagroom en chocoladekrullen. Feest!
Een feestelijk borrelhapje serveren? Wat denk je van gevuld ei met Hollandse garnalen en cocktailsaus. Een heerlijke combi en makkelijk te maken!
Heb je weleens zelf slagroomsoesjes gemaakt? Het is helemaal niet zo moeilijk. Deze slagroomsoesjes hebben een kern van lemoncurd en zijn afgewerkt met zachtgeel lemoncurdglazuur! Superfeestelijk en lekker! Voor een smakelijke variant kun je ze ook vullen en afwerken met advocaat. Het is jouw (paas)feest!
Thema recepten, Inspiratie, Seizoen, Paasrecepten, Lenterecepten
Verdeel je liefde