Achter de schermen week 24

Achter de schermen week 24

Elke week gun ik je een kijkje achter de schermen bij KeukenLiefde. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus … komt ie!

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefdeoptafel. Je foto wordt dan automatisch vertoond op de KeukenLiefde-homepage!

Niet vergeten hoor, ik ben reuzebenieuwd wat jij op tafel tovert!

Maandag

Ik heb nog een halve venkel en wat aardappels liggen die op moeten en ik besluit een zomerse aardappelsalade met venkel, tomaat en olijf te maken. Ik serveer er gegrilde zalmfilet bij die nog nét niet helemaal gaar is vanbinnen. Zo heb ik hem het allerliefst!

week 24-2545

Dinsdag

Johan en Ella-Marie prikken een vorkje mee bij mijn schoonouders, omdat ik elders een afspraak heb waarvan ik niet weet tot hoe laat het duurt. Uiteindelijk ben ik toch op tijd thuis en besluit een makkelijk hapje voor mezelf te maken: stokbrood belegd met brie en geitenkaas, een walnootje en honing, even kort gegratineerd in de oven.

week 24-2553

Dit kan ik elke dag wel eten!

Woensdag

We hebben nog wat over van de kipstoofpot van vorige week zondag, dus het avondeten is wederom een makkie!

week 24-2556

Donderdag

Als lunch maak ik een wrap met camembert, kipfilet, lente-ui en een vleugje (zelfgemaakte) zoete aardbei-rabarberjam voor mezelf klaar. Superlekker!

week 24-2559

Fooooooodpost! Ik krijg drie aardewerken dessertbakjes van Pots & Co:

Klassieke Engelse en Franse desserts van eersteklas ingrediënten, met de hand gemaakt door patissiers met meerdere Michelinsterren. Kleine meesterwerkjes in aardewerk om thuis op de bank op te snoepen.

Ik krijg de drie smaken die tot nu toe verkrijgbaar zijn in de winkel (AH): English PossetChocolate & Roasted Hazelnut Ganache of Salted Caramel & Chocolate Ganache. Over de smaak kan ik alleen maar zeggen:

WAUW! ?De bakjes kosten 2,29 euro per stuk en zijn naar mijn mening elke cent waard!

Maar dat is niet het enige lekkers dat ik krijg vandaag …

Van Chocotasting mag ik kennismaken met een tasting box van het Engelse chocolademerk Prestat. Chocotasting stelt elke maand een box samen met drie chocoladerepen van de beste merken wereldwijd. Puur, melk of een mix: je kunt het zelf bepalen. Alledrie de repen zijn lekker, maar de melkchocoladereep met geroosterde amandelen en zeezout is gevaarlijk lekker!

Voor het avondeten flans ik een pastaatje in elkaar met ingrediënten die ik nog in huis heb. Ik kook lasagnette en serveer die met een cherrytomaten-mascarponesaus. Foei, wat lekker!

week 24-2580

Vrijdag

Ik heb opnames in het Miele Experience Center voor de Miele Kook Challenge. Een nieuwe campagne waar ik je binnenkort meer over ga vertellen.

Op de terugweg naar huis haal ik drie margherita diepvriespizza’s (mijn guilty pleasure!) bij de Appie die ik zelf nog extra beleg. Een prima maaltje om het weekend mee in te luiden.

week 24-2602

Zaterdag

Ella-Marie heeft een nachtje bij mijn schoonouders gelogeerd en wordt vanavond na het eten weer thuisgebracht. Johan en ik werken de hele ochtend en gaan rond een uur of twee de stad in om samen te lunchen. We strijken neer bij Restaurant Samen Eten & Drinken: momenteel onze favoriete lunchstek!

week 24-2606 week 24-2604

Johan bestelt de club sandwich met gerookte kip en neem de maaltijdsalade met geitenkaas, walnoot en honing. Smullen!

We zitten ’s avonds nog zo vol dat we het avondeten overslaan.

Zondag

Vaderdag!

We blijven thuis vandaag, want Ella-Marie is niet helemaal fit. We slapen uit, ontbijten, sporten, spelen spelletjes, rommelen in de tuin en halen ’s avonds een frietje. Ella-Marie krijgt een kidsbox met een klein cadeautje, friet en een frikandel, Johan neemt het loempia menu (probeer deze zelfgemaakte loempia speciaal eens!) en ik neem het kipschnitzel menu.

week 24-2608

Dat was het weer!

Hopelijk heb je net zoveel genoten van deze Achter de schermen als ik. ? Alle nieuwe recepten die je hier voorbij zag komen ga ik zo snel mogelijk met je delen.

Ga jij ook iets lekkers koken? Vergeet je foto niet te delen op Instagram met #keukenliefdeoptafel. Je foto wordt dan automatisch vertoond op onze homepage. Ik kijk ernaar uit!

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde