Achter de schermen week 14

Achter de schermen week 14

Elke week gun ik je een kijkje achter de schermen bij KeukenLiefde. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus … komt ie!

Wil je niks missen? Volg ons live op instagram!

Maandag

Toen Ella-Marie en ik vorige week ging lunchen bij de Hema maakte ik kennis met hun broodje Surinaamse kip. Ik was direct verkocht. Een knapperig broodje belegd met rucola, gegrilde kip, een lekker sausje, hardgekookt ei en augurk. Ik vond hem zo lekker dat ik hem vanavond zelf maak en serveer als avondeten. Ik hoor niemand klagen. Recept komt eraan!

Instagram week14-02

Dinsdag

Met vriendinnetje Miranda heb ik een dagje uit op de planning staan. We stappen ’s middags op de trein naar Utrecht. Daar aangekomen strijken we neer op een terras voor een kop koffie, thee en een lekker taartje.

Daarna prikken we een vorkje bij Tapasbar Vintage. We delen samen een combinatieplankje met vis, vlees en vega tapas. Lekker! Omdat we ’s middags al gebak op hadden, kiezen we als afsluiting voor een kaasplankje met een glaasje port. Genieten!

Daarna wandelen we naar het Beatrix Theater. Miranda heeft namelijk kaartjes voor musical The Bodyguard! De leukste musical ooit! Maar misschien spreekt daar ook een stukje jeugdsentiment. Ik was namelijk twaalf jaar oud toen de film voor het eerst uitkwam en was groot fan. Ik had zelfs de cd met de soundtracks. Hé-le-maal grijsgedraaid. Ik had dus de grootste moeite om stil te blijven zitten! 🙂

Woensdag

Ik heb last van opstartproblemen en ben de hele dag niet vooruit te branden. Haha, ik word duidelijk een dagje ouder.

Omdat ik geen zin heb om boodschappen te doen én nog wortel en bleekselderij in de kelder heb liggen, besluit ik tomatensoep als avondeten te maken. Ik maak dit lekkere basisrecept voor tomatensoep en voeg extra groenten en een restje gebraden kip toe.

Je kunt momenteel trouwens meedoen met een supergave winactie op mijn facebookpagina. Van Studio Blush (van vriendinnetje Miranda) mag ik deze supergave, handgemaakte receptenmap weggeven. Vul de map met transparante insteekhoesjes en al je favoriete recepten! Tijdens het koken kun je heel makkelijk een insteekhoesje met recept op je aanrechtblad leggen. Kookspetters veeg je er naderhand zo met een doekje weer vanaf. Een supermooi cadeau voor jezelf of voor je moeder als moederdagcadeau! Meedoen kan nog tot en met aanstaande donderdag!

Donderdag

Er is nog soep over van gisteren …

Instagram week14-50

Vrijdag

Ik ben een echte impulsaankoper. Tijdens het boodschappen doen laat ik me verleiden door witte asperges en MonChou. Beiden stonden niet op de planning, maar ik had er plotseling zo’n zin in!

De asperges serveer ik met in de oven gebakken krieltjes, beenham, hardgekookt ei en mijn zelfgemaakte hollandaise-saus. Wat een feestmaal!

Instagram week14-05

De pakjes MonChou gebruik ik voor een monchoutaart. Natuurlijk met bastognebodem (ik gebruik overigens kandijkoeken, die zijn een stuk goedkoper) en kersenvlaaivulling. Onovertroffen als je het mij vraagt.

Johan heeft een nieuw speeltje gekocht: een virtual reality bril. Hij werkt met behulp van apps op je telefoon. Als je de bril opzet zit je in een levensecht 3D-spel. Ik ben niet zo van de computerspelletjes, maar dit is wel erg leuk. Je snapt trouwens wel wie er het meeste mee speelt.

Instagram week14-42

Zaterdag

Ik maak alvast een leuk hapje voor Koningsdag: gevulde snoeppaprika’s met MonChou. Haha, die had ik nog over. Recept ga ik snel met je delen.

Instagram week14-24

Bij de koffie neem ik een lekkere punt monchoutaart.

Instagram week14-55

Als cadeau voor het afzwemmen mag Ella-Marie van haar tante gaatjes in haar oren laten prikken. Samen met mijn schoonzus, schoonmoeder en neefje gaan we naar de stad. Het eerste gaatje zit er snel in, maar dan …

… durft ze niet meer. Wat we ook proberen, of haar beloven (een ijsje doet meestal wonderen).

Instagram week14-3171

Vanaf nu hebben we dus een éénoorbellige (is dat een woord?) dochter. Op het moment als je dit leest, is ze inmiddels ook vereeuwigd met één oorbel. Gisteren kwam namelijk de schoolfotograaf op school.

Ach, eigenlijk staat het best hip.

Als we thuiskomen maak ik een lichtgebonden aspergesoepje van het bewaarde aspergekookvocht en de aspergeschillen van gisteren.

Instagram week14-45

Zondag

Na een heerlijk ontbijt schil ik alvast aardappels voor de zelfgemaakte frietjes van vanavond.

De rest van de dag blijven we thuis en werken we in de tuin.

Instagram week14-3174

De frietjes eten we ’s avonds lekker buiten op in het zonnetje. We sluiten af met een kop koffie, zelfgemaakte pruimenlikeur en paaseitjes.

Hopelijk heb je net zoveel genoten van deze ‘achter de schermen’ als ik en heb je veel lekkere inspiratie opgedaan. Wat zet jij deze week op tafel? Laat het me weten, ik ben reuzebenieuwd!

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

4 reacties

Deel je liefde

 1. roxanne

  Mis echt een knop op je site om oudere posts te zien. Op de tablet niet en mobiel ook niet. Wel jammer want ben op vakantie geweest en kan alleen de nieuwe zien wat je hebt geplaatst maar niet ouder en op volgorde.. Misschien kan je die maken op je website
  Gr roxanne

  1. Hoi Roxanne, dat klopt, je kunt bij ons op de homepage niet met een knop teruggaan naar oudere posts. We delen op de homepage de laatste 9 actuele posts en daarna gaan ze het archief in. Die probeer ik zo logisch mogelijk in te delen, zodat je ze makkelijk terug kunt vinden. Oudere ‘achter de schermen’ posts kun je terugvinden bovenaan op de homepage in de categorie ‘inspiratie’ > ‘Achter de schermen’.

   Hopelijk kom je er zo uit?

 2. Wat een lekker idee, pruimenlikeur. Ik heb wel al eens droplikeur en Tia Maria gemaakt, staan beide op mijn blog, maar met pruimen lijkt me ook heerlijk. Straks zijn ze er weer.

  Ik heb nog geen asperges op. Binnenkort maar eens regelen. Vind ze zo lekker.

  Enneh ja Ella-Marie is hartstikke hip. Straks zet ze nog een trend onder haar vriendinnetjes. haha.

  Groetje, Tess

  1. Hoorde van een andere moeder op school dat Ella-Marie niet de enige is. Dus ja, wie weet. Haha! Asperges moet je van genieten zolang het kan, ze zijn inderdaad zo lekker! En die pruimenlikeur is inderdaad een aanrader, supermakkelijk om te maken en heel zacht van smaak. Onze fles is al een paar jaar oud en hij wordt steeds lekkerder. 🙂

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde