Achter de schermen week 41

Achter de schermen week 41

Elke dinsdag gun ik je een kijkje achter de schermen bij KeukenLiefde. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus … komt ie!

Wil je niks missen? Volg ons live op instagram!

Maandag

Na twee dagen broodjes pulled pork te hebben gegeten, is het vandaag tijd voor wat variatie. Het laatste restje pulled pork gebruik ik voor een lekkere pizza! 🙂 (Bekijk hier het recept voor zelfgemaakt pizzadeeg.)

Ella-Marie krijgt een pizza met chorizo en olijven — haar favoriet.

Dinsdag

Ik moet vandaag een videorecept opnemen voor een campagne van Irish Beef. Het filmpje neem ik op bij mijn ouders thuis, omdat ik daar wat meer ruimte heb in de keuken en mijn broer kan filmen. Ik bereid een Hollands stoofpannetje.

Helaas krijg ik het filmpje vandaag niet af. Om zes uur ’s avonds is het vlees nog niet zacht en besluit ik naar huis te gaan. Ik laat het vlees achter in de bekwame handen van mijn moeder.

Als Ella-Marie en ik thuiskomen heeft papa een lekker pastagerecht klaargemaakt. Zo fijn, een man die lekker kan koken!

Woensdag

Om negen uur ’s ochtends sta ik het stoofvlees te proeven, dat moeders gisteravond in alle rust verder heeft laten garen. Het vlees is inmiddels boterzacht en valt mooi uiteen. Precies zoals we willen!

Ik ben erg tevreden met het eindresultaat en kan niet wachten om het recept binnenkort met je te delen.

Als ik naar huis ga krijg ik weer een prachtig boeket mee van moeders, geplukt uit haar eigen tuin.

Ons avondeten zal geen verrassing voor je zijn. Ik weet niet wat schandaliger is: dit (tweede!) bord van Johan, of het feit dat mijn bord er nog erger uit zag. Het is ook gewoon zó ontzettend lekker!

Hier wordt tevens duidelijk wat goede belichting en een beetje aandacht voor je bord al niet kan doen voor een foto. Dit bord lijkt toch in de verste verte niet op het bord dat ik eerder vandaag fotografeerde!

Donderdag

Tussen de middag lunch ik bij mijn ouders thuis. Mijn moeder heeft broodsnacks uit de oven en heerlijke vissoep met garnalen, witvis en zalm gemaakt. Smullen! Ik moet binnenkort ook maar eens aan de slag met vissoep, want het recept ontbreekt nog op KeukenLiefde.

’s Avonds eten we spaghetti met tomatensaus die ik eerder had ingevroren.

Vrijdag

Ik lunch met een lekkere bol van de bakker belegd met filet american, rucola en rode ui.

De postbode bezorgt dit leuke kookboek: het World Granny’s Kookboek. Helemaal leuk is dat er een recept van mij — of eigenlijk moet ik zeggen van mijn oma — in staat: Duitse reibekuchen. Wel jammer dat de kok het recept iets heeft aangepast en kaas toevoegt. In het oorspronkelijke recept van mijn oma zit geen kaas en naar mijn mening hoort dit er ook niet in. Verder is het een leuk boek, met heerlijke recepten!

Middags breng ik met Ella-Marie een bezoekje aan de dierentuin. Het is prachtig weer en hoewel ons bezoekje kort is, genieten we met volle teugen.

Als we thuiskomen is papa in de keuken met het avondeten bezig. Op het menu: knapperige kaastosti’s uit de oven, gebakken eieren en tomatensoep. Ella-Marie springt een gat in de lucht.

Zaterdag

Ella-Marie verzorgt het ontbijt en rolt de croissants.

Tijdens het boodschappen doen loopt Johan dit Thiels Gleske tegen het lijf. Te leuk om te laten liggen!

Ella-Marie logeert vanavond bij mijn ouders, want Johan en ik gaan met vrienden uit eten bij Casper in Tiel. Ik kies het vijfgangenmenu, wat overigens een aanrader is!

De avond wordt afgesloten met een drankje in de kroeg.

Zondag

Omdat het vandaag supermooi weer is, halen we Ella-Marie op bij mijn ouders en rijden door naar Scheveningen.

Halverwege de middag strijken we neer in één van de vele strandtentjes die de boulevard van Scheveningen rijk is. We eten appeltaart en New York cheesecake met slagroom en een uitsmijter. Je kunt vast wel raden wie wat heeft … 🙂 We sluiten af met een lekker wijntje.

Alle nieuwe recepten uit deze Achter de schermen worden zo snel mogelijk gedeeld op KeukenLiefde.

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde