Een kijkje in de keuken week 25 2024

Een kijkje in de keuken week 25 2024. Elke week deel ik hier een persoonlijke binnenkijker. Hoe zag onze week eruit en wat stond er ’s avonds op tafel? Kijk en lees gezellig mee in dit Kijkje in de keuken!

Tussendoor ook graag op de hoogte blijven? Volg onze stories op Instagram en Facebook! Hier delen wij regelmatig filmpjes van achter de schermen. Heb je zelf een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem op social media en tag @keukenliefde in je bericht, dan zien wij je foto ook!

Dinsdag

Er staat een leuke dag voor Ella-Marie op de planning, want ze gaat met school naar de Efteling. Ik begin de dag thuis op kantoor en duik ’s middags de keuken in voor een nieuw receptje: een cordon bleu ovenschotel! Het recept vind je hier. Eind van de middag haal ik Ella weer op. Ze hadden een topdag gehad met prima weer.

Woensdag

Ook vandaag begin ik weer op kantoor en ’s middags maak ik een lekker recept voor de website. Ik ging aan de slag met een lekker recept voor Hoogendoorn Kaas met de Collier’s cheddar die ik opgestuurd kreeg van ze. Ik maakte smash burgers en die waren heerlijk! Het recept komt aanstaande zaterdag online. Ondertussen werd er ook nog leuke foodpost thuisbezorgd van Fairtrade die dit jaar 65 jaar bestaan en een nieuwe smaak Tony’s Chocolonely: Puur Koffie Toffe.

Donderdag

Ook vandaag zijn Nacho en ik in de keuken te vinden. Ik maak onder andere een supersimpel en lekker EK-hapje: frikandel speciaal hapjes! Voor het avondeten maakte ik een grote pan curry met de gele currypaste en kokosmelk die ik gisteren van Fairtrade kreeg.

Recept? Fruit een ui en knoflook aan in een hapjes- of braadpan. Bak kort groenten naar keus mee. Ik vond in de koelkast nog twee paprika’s en in de vriezer een zak pompoenblokjes en vegetarische groenteballetjes van de IKEA die ik toevoegde. Daarna de currypasta en verkruimeld kippenbouillonblokje (groentebouillonblokje kan ook) erbij en één minuut meebakken. Dan de kokosmelk erbij. Blik omschudden met een goede scheut water en ook toevoegen. Even doorroeren en aan de kook brengen. Dan deksel op de pan en zachtjes laten pruttelen tot de groenten en balletjes gaar zijn. De laatste paar minuten van de kooktijd voegde ik nog een handje diepvrieserwten toe. Ondertussen kun je rijst koken om erbij te serveren. Fairtraide heeft ook groene en rode currypasta. De rode en gele zijn iets pittiger dan de groene die toch wel mijn favoriet is. Maar deze was ook erg lekker. Ella had trouwens geen zin in curry en maakte tomatensoep voor zichzelf en at er een frikandel speciaal hapje bij.

Natuurlijk kun je currypasta zelf maken (bijvoorbeeld dit recept voor zelfgemaakte gele currypasta) maar je hebt er veel ingrediënten voor nodig die je daarna misschien niet meer gebruikt. De currypasta’s van Fairtrade zijn volledig plantaardig en bevatten geen kunstmatige toevoegingen. En ze zijn ook nog eens fairtrade. Geen verkooppraatje hoor, ik ben oprecht dol op hun producten.

Vrijdag

Johan is vrij vandaag. Eind van de ochtend hebben we thuis een afspraak met een bedrijf dat warmtepompen installeert. ’s Middags maak ik weer een lekker receptje voor Keukenliefde dat al een tijdje op mijn planning stond: crispy potato salad. Je ziet hem momenteel overal op social media voorbijkomen en ik was wel benieuwd.

Man wat was dit lekker! Ik snap de hype nu wel. Het recept ga ik snel met je delen. Johan is zo lief om daarna de keuken voor me op te ruimen zodat ik het recept kan uitschrijven. De crispy potato salade is ’s avonds ons avondeten met vissticks en doperwten erbij.

Zaterdag

We slapen lekker uit en Johan en ik beginnen onze dag op kantoor. Johan plant ‘s ochtends altijd de social media berichten in voor de hele dag en ik leg de laatste hand aan het artikel dat die dag online komt. Als die online staat deel ik hem op social media. Daarna gaan we lekker lunchen. 

Na de lunch stappen we in de auto. We halen wat kersen en aardbeien bij de groenteboer die we bij onze ouders brengen, alvast een kleinigheidje voor Vaderdag morgen. Mijn moeder haalde net haar zelfgemaakte saucijzenbroodjes uit de oven dus die moesten we natuurlijk even proeven. 😋 Hier vind je trouwens mijn recept voor saucijzenbroodjes, bijna net zo lekker als die van mijn moeder. 😉

Op de terugweg halen we een boodschapje voor het avondeten en kaas en een ijsje bij de boerderijwinkel. Weer thuis gaat de tiener leren voor de toetsweek volgende week. Ik pak de stofzuiger en Johan maakt het avondeten. Er staat groentesoep met gehaktballetjes en naanbrood met pesto, ham, tomaat, burrata en pijnboompitten op het menu. Dit recept

Zondag

Vaderdag! We ontbijten met pancakes (dit is het allerlekkerste recept!) en vers fruit en daarna mag papa een kleinigheidje uitpakken. De rest van de dag doen we niet veel. Ik wilde eigenlijk grasmaaien maar het regende de hele dag dus dat plan viel in het water. Het huis schoonmaken mocht ook wel gebeuren maar uiteindelijk haalden we alleen de stofzuiger door het huis en haalden we een paar kleine boodschappen. Johan maakte ‘s middags een lekker borrelplankje die op tafel kwam bij de EK- wedstrijd Polen – Nederland die we gelukkig op het nippertje dankzij ons Woutje wonnen! 🧡⚽️

Maandag

Ella heeft tot en met woensdag toetsweek, daarna zit het schooljaar er voor haar zo goed als op. In de twee weken hierna hoeft ze nog maar twee keer naar school om haar rapport op te halen en haar boeken in te leveren en dus heeft ze vanaf woensdag ruim 8 weken vakantie. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik vind het vrij lang…. 😱 Ik ben eigen baas en werk thuis dus het is geen probleem maar voor twee buiten de deur werkende ouders is 8 weken toch een uitdaging, lijkt me. 😮

Ik zit ’s ochtends op kantoor en ’s middags maak ik nog een lekker receptje voor de website. Het is meteen ons avondeten.

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde