Een kijkje in de keuken week 34

Een kijkje in de keuken week 34

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus … komt ie!

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond op de KeukenLiefde-homepage!

Maandag

Ik heb al tijden zin om quiche te eten, maar dan wel met mijn zelfgemaakte quichebodem. Daar kan namelijk geen plakje bladerdeeg of kant-en-klaar quichedeeg tegenop! Ik haal mijn Kenwood-machine dus maar weer tevoorschijn en zet hem aan het werk. 🙂

Dinsdag

Als lunch eet ik een bagel met zelfgemaakte bieslookroomkaas en gerookte zalm (recept deel ik binnenkort en daarna maak ik een flinke pot tomatensaus van verse tomaten. Het recept en de kookvideo deelde ik afgelopen zaterdag met je.

Als avondeten aten we uitsmijters. Simpel en o zo lekker!

Woensdag

Voor het avondeten maak ik cannelloni met verse spinazie en ricotta en mijn zelfgemaakte tomatensaus. De lekkerste cannelloni die ik ooit gemaakt heb! Recept volgt. 🙂

’s Avonds pakken we het broodtrommeltje weer in voor dochterlief. Zowel Johan als ik vinden dat echt leuk om te doen!

Donderdag

Als ik El ’s middags uit school haal gaan we een ijsje eten bij Daisy’s. Genieten van mooie nazomerdagen zolang het kan!

Johan heeft al een hele tijd zin in zelfgemaakte bami of nasi goreng en vandaag is de dag. Ik maak een grote pan nasi goreng, nasi goreng gemaakt van kippendij en sajoer boontjes.

Vrijdag

De komende twee jaar heb ik een superleuke samenwerking met Veco Zuivel. Vandaag bezoek ik hun zuivelfabriek in Zeewolde. Erg leuk en interessant om te zien hoe bijvoorbeeld rauwe koemelk daar binnenkomt en in rap tempo wordt verwerkt tot een zuivelproduct dat jij of ik in de winkel koopt. Binnenkort vertel ik je meer over deze samenwerking en deel ik een lekker recept met één van hun producten.

Na mijn bezoekje in Zeewolde zou ik eigenlijk doorrijden naar Amsterdam voor een rondvaart door de Amsterdamse grachten met de allerleukste concullega’s en partner in crime Semilo, maar omdat ik me de hele dag al niet lekker voel besluit ik huiswaarts te gaan.

Thuis heeft manlief het avondeten bereid: mac & cheese met chorizo! #bestmacandcheeseever! Helaas nog geen recept van, maar mocht je interesse hebben, laat het me weten!

Zaterdag

De oma van Johan is jarig vandaag en wordt 89 jaar! Wat een leeftijd! En nog helemaal bij de tijd, je kunt haar niks wijsmaken. 😉

’s Avonds thuis eten we gebakken biefstuk met jus, aardappelpuree en haricots verts met spek. Feestje!

Zondag

Ontbijten met croissants gemaakt door dochterlief! Daar geniet ik extra van.

Daarna is het mama-dochter-tijd. Op verzoek van dochterlief lak ik haar nagels in aardbeienmotief. Wat vind je van het resultaat? Ik word er blij van!

’s Middags chillen we in de tuin en genieten we van de zon.

Ella-Marie kookt haar eigen avondeten (met hier en daar een klein beetje assistentie): tomatensoep met verse tomaten van omi en een uitsmijter.

Pappi en mammi gooien ’s avonds als Elli op bed ligt een pizza in de oven. 🙂 Jammi!

Ga je ook iets lekkers koken?

Deel een foto van jouw gerecht op InstagramFacebook, of Twitter met #keukenliefde. (Als je dit op Instagram doet wordt je foto automatisch vertoond op onze homepage in de rechter side bar.) Ik kijk ernaar uit om te zien wat voor lekkers jij op tafel tovert!

Volg je mij ook op YouTube? Elke zaterdag deel ik daar een nieuwe kookvideo met je! Abonneer je hier! (Het is gratis en uitschrijven kan op ieder moment.)

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde