Een kijkje in de keuken week 41

Een kijkje in de keuken week 41

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus … komt ie!

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond op de KeukenLiefde-homepage!

Maandag

Videodag! Ik maak tiramisutaart, appelmoes en saucijzenbroodjes. De video van de tiramisutaart staat inmiddels online en kun je hier bekijken, de rest volgt snel.

’s Avonds eten we hele kip met mijn zelfgemaakte appelmoes en een aardappelpannetje met groenten.

Dinsdag

Ik spreek af met vriendinnetje Renée om even gezellig bij te kletsen onder het genot van cappuccino en cheesecake. (Zelf een lekkere cheesecake bakken? Dit is mijn favoriete cheesecakerecept!)

Ik krijg een pakketje thuisbezorgd met daarin deze blikjes Edamame bonen van Bonduelle. Ik ben niet zo’n boneneter maar edamame boontjes vind ik heerlijk. Ik trek dan ook meteen een blikje open en zet de vork erin. Zou je het leuk vinden als ik een recept deel met deze boontjes? Laat het dan even weten in een reactie hieronder!

Voor het avondeten maak ik spinaziepannenkoeken met zalm en salade. De spinaziepannenkoeken maakte ik voor een campagne die ik binnenkort met je ga delen. Daarvoor belegde ik ze wel op een andere manier. Het recept komt eraan!

Woensdag

Er staat lasagne op het menu! Dochterlief loopt er nog niet echt warm voor maar voor Johan en mij is lasagne hét ultieme comfort food. Zet een dampend bord lasagne met salade voor me neer en al mijn problemen en zorgen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Niet dat ik die heb trouwens. 😉

Donderdag

Ik maak carpaccio wraps en andijviestamppot met ei en spekjes. Die laatste neem ik mee naar het Nationaal Integratiediner waarvoor ik ben uitgenodigd bij Dirk van de Broek in Enschede. Eerder vertelde ik je al wat het Nationaal Integradiediner precies inhoudt en binnenkort deel ik een verslag van de avond én het recept voor de andijviestamppot. Ook het recept voor de carpaccio wraps komt eraan!

Vrijdag

Ik krijg een pakketje thuisbezorgd met daarin twee flessen aanmaaksiroop van Soof. De siropen van Soof zijn honderd procent natuurlijk, bevatten geen conserveermiddelen, kleur- en smaakstoffen en bevatten niks anders dan fruit, groenten en kruiden. Ik krijg de smaken lemon, mint & apple en sweet potato, cinnamon & apple. De lemon, mint en appel heb ik inmiddels al geproefd en goedgekeurd! Het smaakt een beetje als appelsap maar dan lichter en frisser. De andere met zoete aardappel ben ik ook heel benieuwd naar.

Voor het avondeten maak ik nog een keer andijviestamppot, maar dit keer eten we hem zelf op. Ik bak er ook nog gehaktballetjes bij.

Ella-Marie zit sinds kort op voetbal bij Theole in Tiel en dus staan Johan of ik tegenwoordig op woensdag- en vrijdagavond langs de zijlijn. Ze kunnen nog meer jonge, enthousiaste meiden gebruiken dus heb je een dochter in de leeftijd van 7 tot 11, geef haar dan op voor een proefles! 🙂

Zaterdag

Vanavond komt een vriend bij ons eten. Ik begin ’s ochtends met de voorbereidingen. Ik bak een appel-speculaastaart (recept volgt) die vanavond als toetje op tafel komt en maak coq au vin voor het hoofdgerecht.

Voordat we ’s avonds aan tafel gaan genieten van we buiten in de tuin van het mooie weer en steken we de vuurkorf aan.

We serveren de coq au vin met zelfgesneden verse friet, gekookte sperziebonen, stokbrood en salade gemaakt door Ella-Marie. Als toetje is er appeltaart met vanilleroomijs en slagroom. Was een topavond.

Gisteren hebben we een lui dagje thuis gehad, genoten van het mooie weer en kliekjes gegeten.

Ga je ook iets lekkers koken?

Deel een foto van jouw gerecht op InstagramFacebook, of Twitter met #keukenliefde. (Als je dit op Instagram doet wordt je foto automatisch vertoond op onze homepage in de rechter side bar.) Ik kijk ernaar uit om te zien wat voor lekkers jij op tafel tovert!

Volg je mij ook op YouTube? Elke zaterdag deel ik daar een nieuwe kookvideo met je! Abonneer je hier! (Het is gratis en uitschrijven kan op ieder moment.)

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

6 reacties

Deel je liefde

 1. Tineke van IJperen

  Dat was een heerlijke week, lekker smullen!!! Die appeltaart ziet er ook fantastisch uit, ik heb daar een vraagje over en hoop dat jij met kunt helpen. Mijn appeltaarten worden niet gaar, de zijkant (met een beetje geluk) en de bovenkant wordt prachtig bruin en gaar, maar de bodem blijft wit en wordt niet gaar. Ik bak de taarten op 180 graden met boven en onder warmte. Ik zet de taarten al expres onder in de oven, maar snap er niks van. Hoe kan dit? Ik wil heel graag een appeltaart die helemaal gaar is.

  1. Hoi Tineke,

   Het is belangrijk om goede appels voor appeltaart te gebruiken zoals Elstar of Goudreinet, die worden lekker zacht tijdens het bakken. Ik bak zelf de appeltaart op 175 graden in het midden van de oven circa 1,5 uur. Zo kan het bijna niet mislukken. 😉

   1. Tineke

    Dankjewel voor je antwoord, ik gebruik ook altijd goudreinetten. Maar ik ga het zeker nog een keer proberen en dan gebruik ik jouw advies.

    1. Probeer het anders ook eens een keer met Elstar Tineke, dan kun je meteen het verschil proeven. Ik ben heel benieuwd hoe het de volgende keer gaat. Succes! 🙂

 2. Arja

  Edamame bonen van Bonduelle, zijn dat de soja bonen? Ik zou er wel wat recepten van willen weten, niet alleen voor in de avond maar ook als lunch benieuwd naar.

  1. Hoi Arja, het zijn inderdaad soja bonen. Ik zal eens even een lekker recept bedenken. 🙂

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde