Een kijkje in de keuken week 42-2020

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Hoe ziet ons dagelijks leven eruit? Wat doen we allemaal en wat staat er ’s avonds op tafel? Je leest het hier!

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Tag KeukenLiefde op social media, of deel je foto met #keukenliefde. Dan kunnen wij ook meegenieten!

Dinsdag

Vanavond staat er een echte Verweij-favoriet op het menu: pasta met broccoli, spekjes en kaassaus! Ik maak hem altijd anders maar in grote lijnen dit recept: spekjes langzaam uitbakken tot ze goudbruin zijn. Ondertussen pasta beetgaar koken in water met kippenbouillontablet. Uitje en knoflook bij het spek en 1 minuut meebakken. Dan fijngesneden broccoli en een flinke soeplepel van het pastakookvocht erbij. Aan de kook brengen en zachtjes laten pruttelen tot de broccoli gaar is, voeg tussendoor indien nodig wat extra kookvocht toe. Voeg ook een scheutje room of crème fraîche en een handje geraspte parmezaan toe zodat je een romige kaassaus krijgt. Als de pasta beetgaar is afgieten en kopje kookvocht opvangen. Pasta door de spekjes en broccoli roeren en eventueel een extra scheutje kookvocht toevoegen. Eventueel op smaak brengen met zout en peper. Smullen maar!

Woensdag

‘s Ochtends komen mijn ouders langs. Mijn moeder verft de uitgroei in mijn haar en daarna permanent en knip ik haar haar. Tussendoor drinken we cappuccino, kletsen we lekker bij en genieten van een stukje taart. Ondertussen verkent mijn vader het land van Maas en Waal per fiets.

‘s Avonds gooien we een diepvriespizza in de oven. Extra belegd zoals je ziet…. 🤭

Een kijkje in de keuken week 42-2020

‘s Avonds kijken Johan en ik de voetbalwedstrijd Italië-Nederland. Ik wilde eigenlijk iets anders gaan doen, maar heb uiteindelijk de hele wedstrijd zitten kijken. Vond het best een leuk partijtje om naar te kijken.

Een kijkje in de keuken week 42-2020

Donderdag

Ik maak tomatenrisotto en broccoli-wortelsoep (dit recept maar met wortel toegevoegd) voor het avondeten. Ella-Marie is niet zo dol op risotto dus die kiest de soep. Johan en ik smullen van de risotto.

Een kijkje in de keuken week 42-2020

Een kijkje in de keuken week 42-2020

Vrijdag

Vandaag wordt eindelijk het kanaal voor de houtkachel gemaakt.

Een kijkje in de keuken week 42-2020

‘s Avonds testen we hem voor het eerst uit. Wat een zaaaaaaaligheid!

Een kijkje in de keuken week 42-2020

Een kijkje in de keuken week 42-2020

Ondertussen dat Johan in de vlammen zit te staren, ga ik de keuken in om voor het avondeten te zorgen. Eerder had ik al kipfilet gesneden en gemarineerd met specerijen (op gevoel voeg ik kaneel, komijn, koriander, paprika, gember, kurkuma, kruidnagel, peterselie en zout en peper toe) met wat uitgeperste knoflook en een scheutje zonnebloemolie. De kip bak ik met wat paprika in de koekenpan. Erbij snijd ik wat wittekool ragfijn en meng die met fijngesneden ijsbergsla, ui en verse peterselie tot een salade op smaak gebracht met een scheutje olijfolie, sushiazijn en zout en peper. Knoflooksausje maken. Wat tomaatje snijden. Pitabroodje roosteren en smullen maar.

Zaterdag

Van BK krijg ik deze prachtige Black Steel wokpan thuisgestuurd. Door het bijzondere ontwerp gaat het omscheppen van ingrediënten gemakkelijk met één beweging. De pan is gemaakt van carbon staal en hoe vaker je de pan gebruikt, hoe beter hij wordt. De bodem krijgt door veelvuldig gebruik een patina-laag die onverwoestbaar is. Schoonmaken doe je heel simpel onder de hete kraan met een afwasborstel.

Ik weet uit ervaring dat goede pannen in de keuken onmisbaar zijn en koken een stuk leuker en makkelijker maken. Ben hier dus superblij mee!

De hele dag zijn we buiten in de tuin te vinden. We gaan binnenkort een taxuxhaag planten, maar eerst moet alle huidige beplanting nog weggehaald worden. Gelukkig komen er ‘s middags hulptroepen langs (Johan zijn ouders) om te helpen!

Een kijkje in de keuken week 42-2020

‘s Ochtends had ik een bak met witlofstamppot uit de vriezer gehaald die ik ‘s avonds alleen maar hoef op te bakken. Ik bak er nog kipschnitzels bij waar ik een plakje cheddar overheen laat smelten.

Een kijkje in de keuken week 42-2020

‘s Avonds ploffen we neer op de bank en kijken onder andere Ik hou van Holland. Daarna spelen we zelf ook een potje. 😃

Een kijkje in de keuken week 42-2020

Zondag

Johan maakt een heerlijk ontbijtje klaar: verse croissants met roerei en spek!

De rest van de dag rommelen we rondom huis.

Als we naar binnen gaan trekken we ons makkelijke huispak aan en steken de houtkachel aan.

We hebben ook geen zin meer om te koken en laten eten thuisbezorgen. Ik (Annemiek) neem een pizza quattro formaggi, Johan een kapsalon en Ella een frietje.

Maandag

De herfstvakantie is hier begonnen dus Ella-Marie is gezellig een weekje thuis. Omdat ik vorige week niet gekookt heb voor de website heb ik deze week twee kookdagen op de planning staan. Vandaag is de eerste kookdag en staan er vier recepten op de planning. Gelukkig heb ik de allerbeste hulp! 🥰

Inspiratie, Een kijkje in de keuken

2 reacties

Verdeel je liefde

  1. Annie van Es

    ik heb al jaren zo’n boemerang pan, heerlijk om te wokken. Is alleen van teflon en er zitten krassen in de bodem. Gaat dus binnenkort weg. Laat maar weten hoe die pan bevalt.

    1. Komt goed! 🙂

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin