Een kijkje in de keuken week 51

Een kijkje in de keuken week 51

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus … komt ie!

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond op de KeukenLiefde-homepage!

Maandag

Ik schreef een artikel over de Nissan Micra die ik drie maanden te leen heb en daarin deel ik tevens wat mijn favoriete, gezonde snacks zijn voor onderweg. Komt na de Kerst online.

’s Avonds eten we pizzaaaaaaaa! Dit keer niet zelfgemaakt, maar wel extra zelfbelegd. 🙂

Dinsdag

Veel te lang geleden dat ik we dit aten: nasi goreng! Ik voegde trouwens ook wat diepvriessoepgroenten toe aan de nasi. Erg lekker. Ik maak er gebakken kippendijen bij in sojamarinade. Dit recept ga ik in januari met je delen.

Woensdag

Ik maak weer een lekker recept met behulp van de Chef Titanium. Mijn allerbeste keukenhulpje! Het recept komt in januari online. Weet je al wat het is? 😉

Ik heb even getwijfeld of ik deze foto van het avondeten zou delen, of zou zeggen dat ik op onverklaarbare wijze de foto niet kon vinden…

Maar ach, het is wat het is.

Donderdag

Ik neem twee nieuwe kookvideo’s op, die binnenkort online komen.

’s Avonds eten we kogelbiefstuk met gebakken krieltjes, spruitjes en baconreepjes uit de koekenpan. Feestmaal! Gewoon omdat het kan. 🙂

Vrijdag

Johan en ik hebben ’s middags een huisbezichtiging — we zijn op zoek naar een huis met iets meer ruimte — en daarom haalt mijn moeder Ella-Marie uit school. Aan het eind van de middag pikken we El weer op bij mijn ouders. Als we aankomen legt mijn moeder net de laatste hand aan de aardappelpuree voor de spinazie-ovenschotel met bladerdeegdakje. Een toprecept! Je vindt hem hem hier.

We eten dit keer niet mee, want we hebben thuis kip in de marinade staan voor kip siam. Onderweg naar huis veranderen echter de plannen. Johan moet vanavond nog even bij zijn ouders langs om naar de printer te kijken (die heeft kuren) en dat besluiten we eerst te doen. Omdat het al laat is en El honger heeft rijden we door de McDrive en halen voor El een kindermenu. Niet het allerbeste idee, want we hadden natuurlijk gewoon een vorkje bij mijn ouders mee moeten prikken. Terwijl El haar kindermenu opeet aan de keukentafel bij opa en oma, kijkt Johan naar de printer.

Als we ’s avonds thuis zijn en El op bed ligt bestellen Johan en ik kebab. Zo slecht! Maar wel lekker. We maken trouwens altijd zelf knoflooksaus met half mayo en half yoghurt, 1 teentje knoflook en gedroogde (of verse) bieslook.

Zaterdag

Een rommeldagje vandaag. Er worden boodschappen gedaan en er wordt eten gekookt voor het stamppotbuffet van morgenavond. Ik maak rodekoolstamppot en Belgisch stoofvlees en Johan maakt gehaktballen en bakt spekjes uit. Ook maak ik alvast chocolademousse voor het toetje op eerste kerstdag bij mijn ouders thuis.

’s Avonds eten we kip siam. We hebben onlangs een vlogcamera gekocht en beginnen voorzichtig aan soms te vloggen. Als ik wat leuk beeldmateriaal verzameld heb ga ik de eerste vlog met je delen! 🙂 Abonneer je op ons YouTube-kanaal, dan krijg je automatisch bericht als de vlog online staat.

Zondag

Rond een uur of vier ’s middags komen Johan zijn ouders en Johan zijn zusje, zwager en neefje bij ons kerstavond vieren. We beginnen buiten bij de vuurkorf met warme glühwein en chocolademelk, ijskoude Heineken en marshmallows aan een stokje.

Ik moet even mijn nieuwe laarzen showen die ik bestelde bij Sacha. Ik vind ze zo mooi! Ze zijn vanbinnen lekker warm gevoerd dus geen koude voetjes deze winter voor deze koukleum!

Als de glühwein op is gaan we lekker naar binnen om te eten. Iedereen heeft eten meegenomen dus totaal geen kerststress voor dit buffet. Mijn schoonzus maakte de boerenkoolstamppot en nam beenham en bolletjes mee en mijn schoonmoeder maakte hutspot en speklappen. Als toetje hebben we viennetta ijstaart. Zoals ik al zei: geen kerststress! 🙂

Dat was het weer voor deze week!

Ga je ook iets lekkers koken?

Deel een foto van jouw gerecht op InstagramFacebook, of Twitter met #keukenliefde. (Als je dit op Instagram doet wordt je foto automatisch vertoond op onze homepage in de rechter side bar.) Ik kijk ernaar uit om te zien wat voor lekkers jij op tafel tovert!

Volg je mij ook op YouTube? Elke zaterdag deel ik daar een nieuwe kookvideo met je! Abonneer je hier! (Het is gratis en uitschrijven kan op ieder moment.)

Fijne feestdagen iedereen!

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde