Kipfilet Toscane

Voor dit gerecht liet ik me inspireren door een bekende pakjesfabrikant. Vroeger gebruikte ik regelmatig een pakje of zakje om snel een maaltijd op tafel te toveren als ik weinig inspiratie had, maar tegenwoordig niet meer. Het is namelijk net zo makkelijk en veel lekkerder om deze gerechten zelf te maken. Deze kipfilet Toscane is daar een mooi voorbeeld van. Een heerlijk pastagerecht met gekruide kip en smakelijke tomatensaus met sperziebonen en tomaatjes. Heel simpel om te maken en zelfgemaakt het allerlekkerst!

Menu, Seizoen, Wereldgerecht, Italiaanse recepten, Kiprecepten, Pastarecepten, Zomerrecepten, Hoofdgerecht

Ons nieuwe kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde FAMILIEGERECHTEN is een bundel van al onze favoriete familiegerechten variërend van echte verwengerechten zoals pizza, lasagne bolognese met bechamelsaus, kip kebab schotel, sushi en chicken tenders, tot makkelijke familiegerechten voor doordeweeks als jambalaya, kip in pestoroomsaus, mihoen goreng met veel verse groente en witlofschotel met gehakt en roomsaus. Maar ook een echt familiegerecht dat van generatie op generatie is doorgegeven: Duitse reibekuchen. Bestel hem hier!

(19 stemmen)
5 reacties

Verdeel je liefde

  1. Gerda

    Lekker recept, alleen een tikkie meer werk dan ik ideaal vindt. Omwille van de kinderen heb ik de Chili vlokken achterwege gelaten. Zelfs dochter (de moeilijkste eter hier in huis) vond het lekker. Aanrader dus!

  2. Carolien

    Super heerlijk gegeten met dit recept. De kinderen vonden het iets teveel prikken (pittig 😃) maar zeker voor herhaling vatbaar. Bedankt voor dit recept

    1. Leuk om te horen dat het gesmaakt heeft Carolien! Je kunt de chilivlokken ook weglaten en die zelf later over de pasta strooien naar eigen smaak. 🙂

  3. Alinda

    Ik heb een tip voor je voor superzachte kip: maak een marinade van een paar el olijfolie of zonnebloemolie met je gewenste kipkruiden en 2 el maïzena. Meng hier je kipstukjes mee en bak ze zoals in het recept beschreven kort voor en haal ze uit de pan. Voeg ze later weer toe aan je saus. Probeer eens uit, zo worden ze botermals!!

    1. Hoi Alinda, daar ben ik heel benieuwd naar. Bedankt voor de tip, ik ga het zeker uitproberen! 🙂

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin