Pasta alfredo met witte asperges

Meestal eten we witte asperges op klassieke wijze met krieltjes, ham en hardgekookt ei, maar ook met pasta smaakt het witte goud heerlijk. Deze pasta met witte asperges en een snelle alfredosaus gemaakt van room, boter en parmezaan is een dikke aanrader!

Menu, Seizoen, Pastarecepten, Vegetarisch, Snel, Lenterecepten, Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 200 g fusilli
  • 500 g witte asperges, geschild en in stukjes gesneden
  • 50 g ongezouten roomboter
  • 100 ml room (slag- of kookroom kan allebei)
  • 40 g geraspte parmezaan
  • 2 tl gedroogde dille
  • Bosje bieslook, fijngehakt

 

Variatietip!
❤️Je kunt ook fijngehakt ei en beenham of gerookte zalm aan de roomsaus toevoegen. De parmezaan kun je eventueel weglaten.

Bereiding

  1. Breng een ruime pan met water aan de kook en voeg de pasta toe. Kook de pasta beetgaar volgens de omschrijving op de verpakking (ik kook de pasta altijd 1 à 2 minuten korter dan aangegeven omdat ik het lekkerder vind als hij nog bite heeft). Voeg de laatste 5 minuten van de kooktijd de aspergestukjes toe en kook mee.
  2. Verwarm in een pannetje de boter, room, parmezaan en de helft van de bieslook. Breng indien nodig op smaak met zout en zwarte peper uit de molen.
  3. Giet de pasta en asperges af (vang een kopje kookvocht op) en roer door de roomsaus. Voeg indien gewenst een scheutje kookvocht toe om de saus smeuïger te maken. Verdeel de pasta over twee borden en bestrooi met de overige bieslook.

Pasta alfredo met witte asperges

Pasta alfredo met witte asperges

Pasta alfredo met witte asperges

Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE

Inspiratie nodig voor het avondeten? Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE:
75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel nu!

(6 stemmen)
Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin