Achter de schermen week 16

Achter de schermen week 16

Elke week gun ik je een kijkje achter de schermen bij KeukenLiefde. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus … komt ie!

Wil je niks missen? Volg ons live op instagram!

Maandag

Als ik Ella-Marie ’s ochtends naar school breng krijg ik te horen dat ze vrij is. De juffrouw van Ella-Marie is ziek en er is geen vervanging. Het wordt dus onverwachts een keuteldagje.

Johan stuurt me een foto door van zijn lunchtrommeltje. Goed bezig!

instagramweek16-47

Omdat het supermooi weer is besluit Johan ’s middags vrij te nemen. Hij neemt Ella-Marie mee naar Ouwehands Dierenpark en brengt haar daarna naar zwemles. Kan ik mooi een paar uurtjes werken. Fijn!

’s Avonds warm ik de laatste kliekjes op van de Vietnamese rijsttafel. Lekker makkelijk. Samen met de door Johan meegebrachte loempia’s en sateetjes een prima maaltje.

instagramweek16-46

Dinsdag

Ik krijg een leuk pakketje binnen voor een nieuwe campagne. De vlog hiervoor heb ik inmiddels al opgenomen (zie zondag). Het recept mag ik hopelijk snel met je delen.

instagramweek16-22

Omdat ik maar geen genoeg krijg van het ‘witte goud’ staan ze vanavond weer op het menu. Dit keer serveer ik ze met gerookte zalm, tuinkers, krieltjes en wederom mijn zelfgemaakte hollandaise-saus.

instagramweek16-12

Woensdag

’s Middags ga ik met Ella-Marie de stad in voor een paar kleine inkopen. Deze foto maak ik tijdens de lunch (helaas geen foto van het eten gemaakt maar het taartje smaakte goed :)).

Sproetjes!

instagramweek16-28

En appeltaartkruimels. Haha!

Als we thuiskomen liggen deze pakketjes op ons te wachten.

Daar kan ik vast wat lekkers mee maken binnenkort.

Met het bewaarde kookvocht van de asperges van gisteren maak ik een aspergesoepje. Het is inmiddels de favoriete soep van Ella-Marie.

We sluiten de maaltijd af met een kopje koffie en wederom een glaasje zelfgemaakte pruimenlikeur. Het sigaartje is voor Johan.

instagramweek16-3203

Donderdag

Ik maak ’s ochtends deze lekkere pinchos met gerookte zalm en ei en eet ze maar meteen op als ontbijt. ?

instagramweek16-50

Omdat ik geen boodschappen wil doen voor het avondeten, speur ik door de kelder op zoek naar iets bruikbaars. Ik vind een halve zak frietaardappels die uit beginnen te lopen. Ik besluit parmezaanfrietjes te maken met basilicummayonaise. Lekker! (Ook zin in frietjes gekregen? Bekijk hier mijn recept voor de lekkerste zelfgemaakte friet.)

instagramweek16-14

Vrijdag

Vandaag zijn de koningsspelen op de school van Ella-Marie en ik heb aangeboden om te helpen. De kinderen mogen springen op een springkussen, stoelendansen, racen met eieren, snoephappen, blikgooien, zandkastelen bouwen en nog veel meer. Om één uur ’s middags is het feest afgelopen en krijgt Ella-Marie vakantie. Maar liefst twee hele weken!

Als ik vraag wat Ella-Marie ’s avonds wil eten roept ze direct: “broodje hamburger!”. En dat vind ik een prima idee.

instagramweek16-11-2

Zaterdag

Na alle friet en hamburgers van de afgelopen dagen smacht ik vandaag naar een lichte en gezonde maaltijd.  Ik maak een groene salade met gepocheerde kip en verrukkelijke ansjovisdressing. Recept komt eraan!

Zondag

Tijd voor mijn favoriete moment van de week: gezellig samen ontbijten!

instagramweek16-29

Ella-Marie heeft vanmiddag een kinderfeestje, dus heb ik mooi tijd om de vlog op te nemen voor de campagne waar ik je eerder over vertelde. Johan is mijn lieftallige assistent. ?

instagramweek16-3229

Wat ik gemaakt heb hou ik nog even geheim, maar ik kan alvast verklappen dat het een Mexicaans tintje heeft en dat je het lekker samen kunt delen.

Hopelijk heb je net zoveel genoten van deze ‘achter de schermen’ als ik en heb ik je kunnen inspireren om zelf aan de slag te gaan. Wat zet jij deze week op tafel? Laat het me weten, ik ben reuzebenieuwd!

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde