Tomatenrisotto uit de oven

Een smeuïge tomatenrisotto uit de oven met parmezaan en basilicum. Makkelijk om te maken want je hoeft niet te roeren, de oven al het werk!

Serveren

Je kunt deze tomatenrisotto uit de oven serveren als vegetarisch hoofdgerecht, eventueel met een salade erbij, of je serveert hem met deze gevulde tomaten met gehakt. Een heerlijke combinatie.

Favoriete risottorecepten

Ik ben dol op risotto en daarom vind je op Keukenliefde behoorlijk wat risottorecepten. Een favoriet in de herfst is deze pompoenrisotto met mascarpone, in de winter komt deze risotto met aardpeer en Gruyère regelmatig op tafel (we hebben hiervoor speciaal aardpeer in onze moestuin gepoot want aardpeer is heel kort houdbaar en daardoor kom je ze bijna niet tegen in de winkel) en deze risotto met broccoli en kip kan het hele jaar door. Heb je risotto over? Verwerk hem dan tot arancini; gefrituurde risottoballetjes uit Sicilië.

Tomatenrisotto uit de oven

Familiegerechten, Themarecepten, Glutenvrije recepten, Italiaanse recepten, Budgetrecepten, Ovenrecepten, Pastarecepten, Vegetarische recepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(24 stemmen)
2 reacties

Deel je liefde

  1. Mieke van Rijn-Remans

    Ik heb het gerecht in de crockpot express gemaakt. Alles in de crockpot op sautestand aanfruiten en bakken en dan de bouillon erbij. Deksel erop en op rijst/risotto stand. Als het klaar is quick release en de boter en parmezaanse kaas erbij en goed doorroeren. Het smaakte heerlijk.

    1. Leuk om te horen dat het ook gemaakt kan worden in de crockpot en dat het smaakte. Bedankt voor de tip!

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde