Weekmenu 12-2019

Weekmenu 12-2019

Mocht je vandaag of aankomend weekend alvast je boodschappenbriefje maken voor volgende week, check dan eerst even dit weekmenu! Elke vrijdag vind je hier een nieuw weekmenu met daarin lekkere en gevarieerde maaltijden om doordeweeks op tafel te zetten maar ook soms een lekker lunchgerecht, hapje of gebak. Elke dag wat anders, zo blijft het leuk en lekker! 

Maandag

Begin de week goed met dit stroganoff-pannetje met gehaktballetjes! Sappige gehaktballetjes zachtjes gaar gesmoord in een romige stroganoffsaus met paprika’s en champignons. Moet je zien hoe snel die pan leeg gaat! Ik serveer er gebakken aardappels bij, maar varieer dikwijls met pasta, aardappelpuree, spätzle, stokbrood, of aardappelkroketjes. Net hoe de bui hangt.

Stroganoff-pannetje met gehaktballetjes

Dinsdag

Niet zoveel tijd om te koken maar toch iets lekker op tafel zetten? Ik heb altijd elleboogjespasta in huis om snel een macaronisalade te maken. Even kijken wat er nog in de koelkast ligt, alles kan en mag erdoor. Deze variant met appel, bleekselderij en paprika is heerlijk fris! Met wat stokbrood erbij kun je het makkelijk als hoofdgerecht serveren.

Macaronisalade met bleekselderij en appel

Woensdag

Lekker pannenkoeken bakken met de kids vanmiddag? Probeer ook eens te variëren. Naast naturel en kaas is deze appel-spekpannenkoek mijn favoriet. Zoet en hartig tegelijk!

Pannenkoek met appel en spek

Donderdag

Met een gezin waar ik aandacht aan wil geven, een sociaal leven dat ik probeer te onderhouden, een huishouden dat hunkert naar een poetsdoek en een website die schreeuwt om nieuwe recepten is eten koken soms het laatste waar ik zin in heb. Maar ik wil wél elke dag lekker eten. Deze turksbroodpizza met verse zalm is echt mijn favoriet op geen-zin-om-te-koken-dagen. Hij staat in 15 minuten op tafel en het is een echt verwengerecht. Voor het Turkse brood rijd ik speciaal naar de Turkse winkel; daar haal je het lekkerste Turkse brood voor weinig geld.

Turksbroodpizza met zalm

Vrijdag

Een makkelijk gerecht uit de oven? Deze groenten en kip uit de oven in goddelijke sojasaus-marinade is verrukkelijk! Het meeste werk is het snijden van de groenten en kip. Ondertussen laat je de ingrediënten voor de saus even zachtjes pruttelen in een pannetje op het vuur. Dan mik je alles bij elkaar in de braadslee en doet de oven de rest van het werk. Makkelijk toch! En zo zo zoooooo lekker!

Groenten en kip uit de oven in sojasaus-marinade

Zaterdag

De perfecte weekendsnack, dat zijn deze Thaise mini-saucijzenbroodjes! Ze zijn onder andere op smaak gebracht met rode currypasta. Dit geeft het gehakt een heerlijke smaak en een beetje pit. Een heerlijk hapje om uit te delen, of serveer als borrelsnack.

Thaise mini-saucijzenbroodjes

Zondag

Zin om iets lekkers te bakken vandaag? Dit is een heerlijk en eenvoudig basisrecept voor de allerlekkerste soezen. Je kunt zowel kleine als grote soezen maken met het beslag. Vul ze met stijfgeklopte slagroom voor het geliefde slagroomsoesje of probeer eens een hartige vulling zoals zalm- of hammousse. Lekker als borrelhapje! Dit recept is voldoende voor circa 40 kleine soesjes.

Basisrecept soezen

Heb je ook een lekker recept gemaakt van KeukenLiefde? Deel een foto van het resultaat op Instagram met #keukenliefde en tag @keukenliefde. Je foto komt dan automatisch voorbij onderaan op de homepage van KeukenLiefde zodat iedereen hem kan zien! KeukenLiefde moet je tenslotte delen. 🥰

Inspiratie, Weekmenu

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Geen reacties

Verdeel je liefde

Follow on Bloglovin