Weekmenu 16-2019

Weekmenu 16-2019

Mocht je vandaag of aankomend weekend alvast je boodschappenbriefje maken voor volgende week, check dan eerst even dit weekmenu! Elke vrijdag vind je hier een nieuw weekmenu met daarin lekkere en gevarieerde maaltijden om doordeweeks op tafel te zetten maar ook soms een lekker lunchgerecht, hapje of gebak. Elke dag wat anders, zo blijft het leuk en lekker!

Maandag

Begin de week lekker vega met deze romige risotto met Hollandse kropsla! Door de kropsla op het laatste moment door de risotto te roeren, houd hij een lekkere bite. Een aanrader!

Risotto met zongedroogde tomaat en sla

Dinsdag

Deze pappardelle in tomatensaus geserveerd met biefstuk en groene asperges is een op en top verwengerecht! En ook niet moeilijk om te maken. Vind je biefstuk te duur? Je kunt dit gerecht ook maken met varkenshaas, kipfilet, een krokant gebakken kipschnitzel, zalmfilet, garnalen, etc. etc. Wees creatief en experimenteer! 🙂

Pappardelle met biefstuk en groene asperges

Woensdag

Eenvoudiger dan dit worden de recepten niet op KL! 🙂 Deze eiersalade met kerrie en bieslook is al jaren mijn favoriete borrelsalade om op een toastje te smeren, of smeer op een broodje als lunch! Ondanks dat het recept supersimpel is, blijft het een van mijn favorieten.

Eiersalade met kerrie en bieslook

Tip! Bak ook wat pannenkoeken voor de lunch en bewaar er een paar om zondag een heerlijk borrelhapje mee te maken!

Donderdag

Een AGV’tje op z’n tijd kan ik wel waarderen. Zo’n ouderwetse cordon bleu (zelfgemaakt het allerlekkerst!) bijvoorbeeld geserveerd met sperziebonen en een dot romige aardappelpuree. Hollandse kost pur sang!

Cordon bleu

Vrijdag

Tijd voor asperges! 🙂 Ik ben dol op de klassieke bereiding met beenham, ei en botersaus, maar ik vind het ook leuk om te experimenteren. Deze aspergegratin met beenham en romige bechamelsaus is zo’n experiment dat bijzonder goed geslaagd is! De bechamelsaus die over de asperges gaat maak ik met romige, volle geitenmelk. Een heerlijke combi! Ben je geen fan van geitenmelk, gebruik dan ‘gewone’ melk.

Tip! bewaar de aspergeschillen om morgen de lekkerste aspergesoep mee te maken! 🙂

Aspergegratin met beenham

Zaterdag

Soepie! Met de aspergeschillen van gisteren maak je vandaag de lekkerste aspergesoep! Je hebt maar heel weinig ingrediënten nodig voor deze aspergesoep maar de smaak is geweldig. De blokjes gerookte zalm en bieslook maken het af. Smullen maar!

Aspergesoep met zalm en bieslook

Zondag

Op zondag mag een borrelhapje niet ontbreken natuurlijk. Net zoals met wraps kun je ook met pannenkoeken heerlijke rolletjes maken om te serveren bij de borrel of op een verjaardag. Deze pannenkoekhapjes zijn gevuld met zalm, roomkaas en dille. Een gouden combi waar iedereen dol op is!

Pannenkoek hapje met zalm en roomkaas

Heb je ook een lekker recept gemaakt van KeukenLiefde? Deel een foto van het resultaat op Instagram met #keukenliefde en tag @keukenliefde. Je foto komt dan automatisch voorbij onderaan op de homepage van KeukenLiefde zodat iedereen hem kan zien! KeukenLiefde moet je tenslotte delen. 🥰

Inspiratie, Weekmenu

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin