Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!
Weekmenu 26-2021
Elke vrijdag delen wij een nieuw weekmenu met lekkere en gevarieerde maaltijden voor elke dag! En natuurlijk wat lekkers voor in het weekend. Laat je inspireren!
In dit nieuwe weekmenu vind je: pastaschotel met broccoli en mais, Thaise viscurry, kropslasoep met broodcroutons, huzarensalade met appel en ham en kip piri piri spiezen. In het weekend geniet je van een Turkse pizza van het bakblik en een heerlijke pavlova met bosvruchten! Ik wens je een smakelijke week toe!
Maandag
Pastaschotel met broccoli en mais
Deze pastaschotel met broccoli en mais is gemaakt in 15 minuten, daarna doet de oven de rest. Lekker met een salade van frisse cherrytomaten en lente-ui.
Dinsdag
Thaise viscurry
Deze geurige Thaise curry is gevuld met lekker veel verse groente en een mix van verschillende soorten vis. Welke vis je gebruikt bepaal je zelf. Koop vis die in de aanbieding is, of gebruik opgespaarde vis uit de vriezer. Lekker met pandanrijst of noedels.
Woensdag
Kropslasoep met broodcroutons
Van kropsla kun je veel meer lekkers maken dan alleen salade. Wat denk je van deze kropslasoep met een vleugje room en knapperige broodcroutons! Heerlijk en makkelijk om te maken!
Donderdag
Huzarensalade met appel en ham
De lekkerste huzarensalade maak je zelf. Deze variant met ham en appel is lekker fris en romig. Lekker als bijgerecht bij de barbecue, of als hoofdgerecht met wat extra tafelzuur erbij, een hardgekookt eitje en knapperig stokbrood.
Vrijdag
Kip piri piri spiezen
De bekende kip piri piri maar dan als spies! Lekker voor op de barbecue. Ondanks de hoeveelheid pepertjes in de marinade smaakt de kip niet overdreven pittig. Ook als je niet zo van pittig houdt, kun je deze kip piri piri spiezen dus rustig proberen. Heerlijk met een frisse tomatensalade (recept hieronder) en knapperige frietjes, maar ook lekker met bijvoorbeeld rijst en sperziebonen.
Zaterdag
Turkse pizza van het bakblik
Een heerlijke Turkse pizza van het bakblik om te delen! De knapperige pizzabodem is belegd met gekruid gehakt en kaas en wordt voor serveren belegd met verse rauwkost en knoflooksaus. Voor een makkelijke en snelle variant kun je kant-en-klaar pizzadeeg gebruiken, of je maakt het deeg zelf. Moeilijk is het niet, maar wel erg lekker!
Zondag
Pavlova met bosvruchten
Deze pavlova is gemaakt van knapperig en bros gebakken eiwitschuim (dat nog zacht is vanbinnen) en bedekt met mascarponeroom en verse bosvruchten! Het perfecte dessert om indruk te maken op gasten of familie en helemaal niet moeilijk om te maken. Geloof me, veel beter dan dit wordt het niet!
Deel je reactie