Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!
Weekmenu 27-2022
Een eetplanning maken voor een hele week kan lastig zijn, maar bespaart je geld en stress. Dus pak je pen en boodschappenbriefje er maar bij en laat je inspireren door ons nieuwe weekmenu. Hiermee zet je elke dag een lekkere en gevarieerde maaltijd op tafel.
Tip! Gebruik deze maaltijdplanner en notitie-boodschappenbriefje om je weekmenu te noteren en de boodschappen op te schrijven.
In dit nieuwe weekmenu:
Ma: Kip pesto ovenschotel
Di: Cordon bleu
Wo: Courgettelasagne met kipgehakt
Vr: Visnuggets
Za: Turks smulbrood
Maandag
Kip pesto ovenschotel
Deze kip pesto ovenschotel met spinazie, tomaatjes en mozzarella is het ideale gerecht om te maken als je eters krijgt. Je hoeft de kip alleen kort aan te bakken om kleur te geven, daarna gaart hij verder in de saus in de oven. Als de kip in de oven zit kun je wat aardappeltjes bakken, of pasta (bv. gevulde tortellini) koken om erbij te serveren. Ook lekker met een salade en ciabattabrood erbij. Zie ook de onderstaande tips!
Dinsdag
Cordon bleu
Aardappel, groente en vlees oftewel een AGV’tje eten wij bijna nooit, maar soms kan ik er echt naar verlangen. Zo’n ouderwetse cordon bleu bijvoorbeeld geserveerd met sperziebonen en een dot romige aardappelpuree. Dat is toch Hollandse kost pur sang! Die enkele keer dat ik het eet, maak ik de cordon bleu wel zelf natuurlijk. Dat is zo makkelijk. Ik laat het je zien. Kijk je mee?
Woensdag
Courgettelasagne met kipgehakt
Deze courgettelasagne met kipgehakt maak je zonder pastabladen en is daardoor licht en koolhydraatarm. Het witje kaassausje maak je zonder boter en bloem, maar van melk en maizena. Zeker het proberen waard! Lekker om te serveren met een salade van komkommer, tomaat en feta, of met deze aangemaakte basissalade.
Donderdag
Sweet chili noedels met tofu
Deze sweet chili noedels met tofu en verse groenten zijn gemaakt in een handomdraai. Voor de groenten gebruik ik een mix van witte kool, wortel, prei en paprika die ik zelf snijd. Heb je daar geen zin in of tijd voor, dan kun je ook een zak voorgesneden wokgroenten gebruiken. Een mix van andere groenten is geen probleem. Door de tofu te kruiden met kerriepoeder krijgt hij een lekkere smaak. Liever geen tofu? Zie de onderstaande variatietips!
Vrijdag
Visnuggets
Dol op kipnuggets? Dan ga je vast ook smullen van deze visnuggets: malse stukjes visfilet gepaneerd in een krokant panko-kruidenkorstje. Met heerlijk, fris sausje om de nuggets in te dippen! Serveer de visnuggets als hapje of snack, of als hoofdgerecht met romige doperwtenpuree en gebakken aardappel of frietjes. Smullen maar!
Zaterdag
Turks smulbrood
Dit verrukkelijke Turkse smulbrood heeft mij al diverse keren uit de brand geholpen. Als ik bijvoorbeeld dacht dat ik ‘niks’ meer in huis had om te koken, of geen zin had om boodschappen te doen. Alle ingrediënten voor dit gerecht heb ik standaard in huis. Ook Turks brood ligt meestal in onze diepvries. Turks brood is ongelofelijk luchtig en heerlijk om te beleggen. Ik maak er ook vaak croutons van voor over salades, of in de soep. Maar dit keer werd het een Turks smulbrood: een soort pizza van Turks brood en werkelijk om van te smullen!
Zondag
Rustieke appelcake
Bij appelgebak denk je al snel aan de herfst of winter, maar eigenlijk smaakt het altijd. Bovendien zijn appels het hele jaar door verkrijgbaar. Ik had al weken zin in appelcake en besloot eraan toe te geven. Dit keer maak ik een rustieke appelcake met friszoete Jonagold appel, kaneel, rozijnen en geschaafde amandelen. Makkelijker om te maken dan appeltaart en net zo lekker!
Deel je reactie