Weekmenu 36-2023

 

Een eetplanning maken voor een hele week kan lastig zijn, maar levert vooral voordeel op. Zo is het is voordeliger om één keer per week boodschappen te doen, dan meerdere keren. Bovendien is het stressvol om elke dag te moeten bedenken wat je ’s avonds wilt eten.

Maar hoe vul je nou zo’n weekmenu? Pak je pen en boodschappenbriefje erbij en laat je inspireren door ons nieuwe weekmenu 36-2023. Hiermee zet je elke dag een lekkere en gevarieerde maaltijd op tafel.

Tip! Gebruik deze handige maaltijdplanner en notitie-boodschappenbriefje om je weekmenu te noteren en de boodschappen op te schrijven.

In dit nieuwe weekmenu 36-2023

✅ Maandag: Pasta met truffel, champignons en kip
✅ Dinsdag: Maaltijdsalade met zalm en sperziebonen
✅ Woensdag: Gevulde courgette met gehakt en tomaat
✅ Donderdag: Italiaanse groente quiche met mozzarella

✅ Vrijdag: Kabeljauw in mosterdroomsaus
✅ Zaterdag: Flammkuchen carpaccio
✅ Zondag: Perzik cheesecake met cookie dough kruimels

Maandag

Pasta met truffel, champignons en kip

Pasta met truffel, champignons en kip. Een heerlijk pastagerecht met romige truffelsaus, gebakken champignons en kip. Makkelijk om te maken en klaar in 15 minuten!

Pasta met truffel, champignons en kip

Dinsdag

Maaltijdsalade met zalm en sperziebonen

Maaltijdsalade met zalm en sperziebonen. Deze maaltijdsalade met zalm en spek, sperziebonen, broodcroutons, ei en een zelfgemaakte honing-mosterddressing is makkelijk om te maken en staat snel op tafel.

Maaltijdsalade met zalm en sperziebonen 

Woensdag

Gevulde courgette met gehakt en tomaat

Gevulde courgette met gehakt, tomaat en kaas uit de oven. Een recept dat ik vaak in de zomer maak met courgettes uit eigen moestuin. Daar komt namelijk geen einde aan. Dit is een koolhydraatarm recept, maar je kunt er ook een aardappeltje, rijst of pasta bij serveren.

Gevulde courgette met gehakt en tomaat

Donderdag

Italiaanse groente quiche met mozzarella

Italiaanse groentequiche met mozzarella. Hier staat regelmatig een quiche of hartige taart op tafel. Ik heb altijd pakjes bladerdeeg in de vriezer en met een paar verse ingrediënten is een quiche dan zo gemaakt. op voorraad. Je kunt er eindeloos mee variëren. Quiche is ook de ideale kliekjesverwerker. Deze quiche is gevuld met voorgesneden Italiaanse groenten uit de diepvries (makkelijk en snel) en afgetopt met mozzarella. Serveer met een lekkere salade.

Italiaanse groente quiche met mozzarella

Vrijdag

Kabeljauw in mosterdroomsaus

Gebakken kabeljauw in een smakelijke mosterdroomsaus. Ik gebruik kabeljauw maar je kunt ook andere stevige witvis gebruiken. Liefst wel een wat dikker stuk zodat hij lekker sappig blijft. Ik serveer dit vispannetje graag met een gekookt krieltje met kruidenboter en doperwtjes en worteltjes. Je kunt er ook pasta of rijst bij serveren.

Kabeljauw in mosterdroomsaus

Zaterdag

Flammkuchen carpaccio

Een dunne, knapperige pizzabodem belegd met carpaccio, rucola, parmezaan en een drizzle dressing. Ik snijd de flammkuchen carpaccio graag in puntjes en serveer hem als borrelhapje, maar je kunt hem ook als voorgerecht of lunch serveren. Of als avondeten met een kommetje tomatensoep erbij.

Flammkuchen carpaccio

Zondag

Perzik cheesecake met cookie dough kruimels

Deze gebakken perzik cheesecake is gevuld met stukjes perzik en cookie dough kruimels. Geloof me, dat smaakt net zo lekker als het klinkt! 😋 Denk eraan dat je hem al een dag van tevoren maakt. Hij moet namelijk een nachtje rusten in de koelkast.

Perzik cheesecake met cookie dough kruimels

Weekmenu

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde