Weekmenu #36

Weekmenu #36

Mocht je vandaag of aankomend weekend alvast je boodschappenbriefje maken voor volgende week, check dan eerst even dit weekmenu! Een hele week lekker en gevarieerd eten met verschillende themadagen zoals budget, vega, pasta, vis, snel en bakken. Elke dag wat anders, zo blijft het leuk en lekker!

Maandag

Het fijne van ovenschotels vind ik dat je ze kunt voorbereiden op een moment dat jij tijd of zin hebt en ze ‘s avonds alleen nog maar de oven hoeft in te schuiven. Deze witlof-ovenschotel met spekjes en roomsaus kwam afgelopen dinsdag online en was direct een grote hit! Begrijpelijk, want hij is mega lekker!

Dinsdag

Als ik weinig tijd heb, of niet weet wat ik moet koken dan is pasta mijn redder in nood. Het staat in een handomdraai op tafel en stelt nooit teleur. Dit keer maak ik een romige pasta met ham, champignons en spinazie.

Pasta met ham, champignons en spinazie

Woensdag

Iets lekkers bakken met je kinderen vanmiddag, of last van plotseling opkomende bakkriebels en gewoon iets lekkers voor jezelf bakken? Deze havermoutkoekjes zijn precies zoals je ze hebben wilt: luchtig en robuust en met een heerlijke bite. En ze zijn net zo snel klaar als dat menig kind ze kan opsnoepen!

Havermoutkoekjes

Elke dag gezond, lekker en gevarieerd eten, dat willen we allemaal. Maar soms ontbreekt het ons gewoon aan inspiratie om weer wat te bedenken. Daarom schreef ik het kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE, een praktisch (en gezellig!) kookboek zonder poespas maar mét 75 makkelijke hoofdgerechten voor elke dag! De recepten zijn bijna allemaal — op enkele KL-klassiekers na — origineel en staan dus niet online. Heb jij ons boek nog niet in huis? Je bestelt hem HIER in onze webshop en kan er dan tevens voor kiezen om jouw exemplaar door mij te laten signeren. Leuk als je hem cadeau wilt geven voorzien van een persoonlijke boodschap, of geef hem jezelf cadeau en laat mij er wat leuks voor jou in schrijven! Ik zet met liefde mijn vingertjes aan het werk hoor! 🙂 Dus schroom niet en bestel vandaag nog een gesigneerd exemplaar!!

Donderdag

Mijn favoriete maaltijdsalade maar dan met een twist! Deze Mexicaanse caesar salade is verrijkt met malse stukjes kip, cherrytomaat, mais en avocado. Hij is supermakkelijk om te maken en klaar in een handomdraai! Lekker als lunch of als hoofdgerecht.

Mexicaanse caesar salad

Vrijdag

De zomer mag dan voorbij zijn, een grote pan paella smaakt ook heerlijk in de herfst. Deze paella maak ik met risottorijst, garnalen en chorizo. De paprika en erwtjes maken het af. Zet hem op het menu, hij is heerlijk.

Paella met garnalen en chorizo

Zaterdag

Een lekker hapje maken voor bij de film vanavond, of een lekkere en gezonde spread maken voor op je cracker of boterham? Met deze linzenhummus kun je alle kanten op! De smaak doet wat mij betreft niet onder voor de klassieke kikkererwtenhummus.

Linzenhummus

Zondag

Dankzij een grote walnotenboom in onze tuin hebben wij een overschot aan walnoten. Ik bakte er onder andere deze heerlijke walnotentaart mee. Deze taart is na een dag of twee eigenlijk het lekkerst, dus maak hem het liefst al eerder als je er vandaag van wilt genieten.

Heb je een lekker recept gemaakt van KeukenLiefde? Deel een foto van het resultaat op Facebook of Instagram met #keukenliefde en tag @keukenliefde, dan zien wij je foto ook! 🙂

Inspiratie, Weekmenu

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
2 reacties

Verdeel je liefde

  1. Nicolet

    Hoi, ik bekijk graag weekmenu’s voor de inspiratie. Wat ik jammer vind is dat je het weekmenu niet nummert volgens de kalender, dus ipv 36 zou je nu het weekmenu 43 kunnen noemen, dat is bij het zoeken voor recepten voor de juiste tijd van het jaar handiger. Ik zie dat andere bloggers dit ook niet altijd doen. Zo kom je op een moment bij 123 (ik noem maar een zijstraat) en heb je als lezer geen idee of het zomer of winter is. Misschien een tip om volgend jaar bij 1 te starten? Verder geen commentaar, alleen maar genieten van je site! Nicolet

    1. Hoi Nicolet, bedankt voor je reactie en tip! Ik snap je punt zeker! Ik ga het meenemen volgend jaar! 🙂

Follow on Bloglovin mytastenld.com