Weekmenu 46 2023

Weekmenu 46 2023

“Wat eten we vandaag?” Een dagelijks terugkerende vraag die ons allemaal bezighoudt. Elke vrijdagochtend vind je hier een nieuw weekmenu met lekkere, makkelijke en gezonde recepten voor de hele week. Pak je pen en boodschappenbriefje erbij en ga aan de slag!

Voordeel weekmenu

Een weekmenu is een lijst van maaltijden die voor een hele week zijn gepland. Voordelen van een weekmenu:

  1. Variatie: Een goed weekmenu zorgt voor variatie in de maaltijden.
  2. Gezondheid: Een weekmenu kan helpen bij het plannen van gezonde maaltijden en het vermijden van te veel bewerkte producten of ongezonde opties.
  3. Tijdbesparing: Een weekmenu bespaart tijd en geeft rust, vooral op drukke dagen.
  4. Budgetbeheer: Een weekmenu kan helpen bij het beheren van je boodschappenbudget, je doet efficiënter boodschappen en minder impulsaankopen.
Schrijf je (gratis) in voor onze nieuwsbrief en mis geen enkel recept meer!

Handig

Gebruik deze maaltijdplanner en dit boodschappenlijstje om je weekmenu te noteren en je boodschappen op te schrijven. Andere weekmenu’s bekijken? Hier vind je alle weekmenu’s op een rij.

Maandag

Pompoen, knolselderij en trostomaat uit de oven

Een lekker groentegerecht op tafel zetten zonder veel moeite? Groenten uit de oven zijn lekker en gezond! Deze pompoen, knolselderij en trostomaat worden lekker zacht en zoet door ze te roosteren in de oven. Op wat snijwerk na heb je er bijna geen werk aan.

Pompoen, knolselderij en trostomaat uit de oven

Dinsdag

Teriyaki noedels met kip en groenten

Dit gerecht staat in een mum van tijd op tafel en iedereen is er dol op: teriyaki noedels uit de wok met stukjes malse kipdijfilet en knapperige groenten zoals wortel, witte kool en paprika. De teriyakisaus kun je heel makkelijk zelf maken en ook de groenten snijd ik graag zelf. Heb je weinig tijd, dan kun je ook kiezen voor kant-en-klare teriyakisaus uit een flesje en voorgesneden groenten. Zie ook de variatietips in het recept.

Teriyaki noedels met kip en groenten

Woensdag

Zuurkoolovenschotel met gehakt en aardappelpuree

Een hartverwarmende zuurkoolovenschotel met gehakt en aardappelpuree. Door de zuurkool lekker lang te stoven in ananasvocht wordt hij zacht en mild van smaak. Van mijn moeder heb ik geleerd om op het laatste moment een fijn geraspte aardappel door de zuurkool te roeren, daar wordt de zuurkool heerlijk smeuïg van!

Zuurkoolovenschotel met gehakt en aardappelpuree

Donderdag

Pasta met tomatensaus en gegrilde groenten

Dit is een van mijn favoriete pastagerechten waar ik het hele gezin blij mee maak: pasta met tomatensaus en gegrilde groenten. Je kunt de groenten zowel in de grillpan als in de oven grillen. Ik gebruik het liefst de ovengrill omdat je dan niet zo’n walm in je keuken krijgt. Het grillen van de groenten kun je eventueel al een dag van tevoren doen en ze op het laatste moment nog even opwarmen in de saus.

Vrijdag

Zalmburger met honingmosterdsaus

Deze zalmburger met honingmosterdsaus is om je vingers bij af te likken! Een zelfgemaakte, sappige zalmburger op een knapperig geroosterd broodje met sla, tomaat, bacon, ingelegde rode ui en honingmosterdsaus. Het perfecte gerecht om het weekend mee in te luiden.

Zalmburger met honingmosterdsaus

Zaterdag

Snelle kaasfondue met Vacherin Mont d’Or

Deze snelle kaasfondue met Vacherin Mont d’Or staat in een handomdraai op tafel en is perfect als hoofdgerecht voor twee personen (of voor drie tot vier personen als borrelhapje). Ik serveer hem met knapperig stokbrood, gekookte krieltjes, knapperige slablaadjes, mini augurkjes en verschillende vleeswaren. Een salade lichtjes aangemaakt met deze zelfgemaakte honing-mosterddressing is ook lekker om erbij te serveren. De witte wijn (bij voorkeur eentje uit de Jura-regio, of een droge Riesling) waarvan je een beetje bovenop de kaas sprenkelt voordat je hem de oven inschuift, schenk je daarna ook in een glas voor jezelf en je partner. Et voilà, een romantisch diner voor twee (of drie, lees hieronder 😉)!

Snelle kaasfondue met Vacherin Mont d’Or

Zondag

Gevulde speculaasboterkoek

Volgende week zaterdag komen Sinterklaas en zijn pieterbazen weer aan in ons land. Iets lekkers mag dan natuurlijk niet ontbreken op tafel. Deze speculaasboterkoek is gevuld met amandelspijs. Een heerlijke sinterklaastraktatie!

Gevulde speculaasboterkoek

Inspiratie, Weekmenu

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde