Linguine alle vongole

Linguine alle vongole

Met weemoed bekijk ik de foto’s van deze linguine alle vongole die ik maakte op de camping in Italië. Ik wil weer terug! Italië is een heerlijk vakantieland. Tijdens een uitstapje naar de plaatselijke supermarkt ontdekte ik de visafdeling, waar een zakje verse vongole mijn naam riep. Ik wist direct wat ik daarmee wilde maken: linguine alle vongole! Een perfect campinggerecht dat in luttele minuten op tafel staat.  

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingredienten

  • 350 g linguine
  • 1 kg vongole, goed schoongespoeld
  • 1 rode ui, fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • 2 tomaten, in blokjes gesneden
  • 100 ml droge witte wijn
  • Bosje platte peterselie, fijngehakt
  • 1 citroen, alleen het sap

Bereiding
Breng een ruime pan met water aan de kook voor de linguine. Kook de linguine gaar volgens de omschrijving op het pak.

Verhit een grote koekenpan met wat olijfolie en fruit de ui en knoflook, totdat ze zacht zijn. Voeg de tomatenblokjes toe en bak even mee. Voeg de vongole toe. Blus af met witte wijn en een kneep citroensap. Kook op middelhoog vuur verder, totdat alle schelpen open staan. Voeg vlak voor serveren de peterselie toe.

Giet de linguine af en voeg toe aan de vongole. Hussel voorzichtig om. Serveer direct.

Linguine alle vongole

Linguine alle vongole-3202

Eet smakelijk!

Comments

  1. Heerlijk, maar oo erg lekker zonder de tomaatjes en ..2 etlepels marcarpone toevoegen…ook heerlijk…

Speak Your Mind

*