Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!
5x vegetarisch eenpansgerecht
Volgende week is het de zesde editie van de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel. Doe jij mee? Het is bedoeld om Nederland op een concrete manier bewust te maken van de positieve impact van minder vlees en zuivel eten en laten zien hoe gemakkelijk dit eigenlijk kan zijn. Kijk voor meer informatie over de campagne en de stichting op www.weekzondervleesenzuivel.nl.
Om je te inspireren heb ik vijf vegetarische eenpansgerechten op een rij gezet. Heb jij ook een favoriet vegetarisch gerecht dat je regelmatig maakt? Laat het me weten in een reactie hieronder, ik ben heel benieuwd!
1. Shakshuka met aubergine en feta
Een makkelijk eenpansgerecht dat snel op tafel staat is deze shakshuka met aubergine en feta. Zonder zuivel? Kies een vegan feta, of laat de feta achterwege. Lekker als vegetarisch hoofdgerecht met lekker pita-, of naanbrood of een couscoussalade erbij.
2. Sweet chili noedels met tofu
Oke, dit is eigenlijk een tweepansgerecht maar uiteindelijk komt alles in één pan. Deze sweet chili noedels met tofu en verse groenten zijn gemaakt in een handomdraai. Voor de groenten gebruik ik een mix van witte kool, wortel, prei en paprika die ik zelf snijd. Heb je daar geen zin in of tijd voor, dan kun je ook een zak voorgesneden wokgroenten gebruiken. De tofu kruid je met kerriepoeder waardoor hij een lekkere smaak krijgt.
3. Rode linzen dahl
Een hartverwarmende vegetarische curry gemaakt met rode linzen. Bomvol smaak! Een makkelijk eenpansgerecht dat je kunt serveren met rijst en lekker naanbrood of roti.
4. Gnocchi met champignonroomsaus en spinazie
Deze gnocchi met champignonroomsaus, spinazie en tomaatjes is heerlijk! Je kunt gnocchi zelf maken (dit is een lekker recept), maar ook kant-en-klaar kopen. Gnocchi wordt net zoals pasta gekookt in water. Daarna kun je hem (dit hoeft niet, maar vind ik heel lekker) op hoog vuur kort bakken in olie of boter voor een goudbruin, knapperig korstje.
5. Bloemkoolsoep
Deze bloemkoolsoep met geroosterde hazelnoten en bieslook is lekker en makkelijk om te maken. Heerlijk als lunch, of als hoofdgerecht met vers afgebakken stokbrood erbij. Zie ook de variatietips in het recept.
om 17:57
Hi, lekkere recepten! De gnocchi hoef je niet eerst te koken, meteen uit de verpakking in de koekenpan, minuut of 10 en klaar is je gebakken gnocchi!