Achter de schermen week 17

Achter de schermen week 17

Elke week gun ik je een kijkje achter de schermen bij KeukenLiefde. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus … komt ie!

Wil je niks missen? Volg ons live op instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een gekookt KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op instagram onder vermelding van #keukenliefdeoptafel. Je foto wordt dan automatisch vertoond op de KeukenLiefde-homepage!

Niet vergeten hoor, ik ben reuzebenieuwd wat jij op tafel tovert!

Maandag

Ik krijg een pak yoghurt thuisbezorgd met een boodschap erop.

Voor het avondeten maak ik een lekkere quiche met kliekjes gekookte groenten en restjes gebraden kip. Johan maakt er nog een salade bij. Feestmaal!

Dinsdag

Ella-Marie en ik gaan een dagje op stap met mijn schoonmoeder, schoonzus en neefje. We stappen op de trein naar Utrecht.

Instagram week 17-41

Ondanks het slechte weer beleven we een leuke dag. Er wordt flink geshopt …

… en lekker gegeten en gedronken. Tijdens het wachten in de rij voor de kassa bij de Bijenkorf gaat het nog even mis. Mijn neefje Levi krijgt een dienblad met hete tomatensoep over zich heen. Paniek! Door het snelle handelen van mijn schoonzus en het personeel van de Bijenkorf valt het gelukkig mee (geen brandwonden) en komt hij er met de schrik en een bult op zijn hoofd vanaf.

Pfieuw … Nooit een saaie dag met kinderen.

Niet veel later genieten we allemaal van een heerlijke lunch. Dit broodje is trouwens een aanrader!

Als we aan het eind van de middag thuiskomen heb ik geen zin meer om boodschappen te doen.

Omdat ik nog een liter zelfgemaakte kippenbouillon in de koelkast heb staan (overgebleven na de groene salade met de gepocheerde kip van vorige week) besluit ik (tomaten)risotto te maken. Ik roerde er vlak voor serveren ook nog een flinke hand sla doorheen.

Instagram week 17-43-2

Volgens Johan was dit de lekkerst risotto ooit. Haha, dat zegt ‘ie iedere keer. Maar hij smaakte inderdaad goddelijk!

Woensdag

Het is Koningsdag! Na het pak yoghurt dat we maandag ontvingen, volgde er gisteren een pak yoghurtcakemix van Koopmans. Johan en Ella-Marie steken de handen uit de mouwen.

Eerlijk? We hadden er iets anders van verwacht. De textuur is sponsachtig en de smaak lijkt op eierkoek. Jammer, want ik weet hoe lekker een cake of cupcakes met yoghurt smaakt.

’s Middags genieten we van heel veel gezelligheid in de stad.

Maar het hoogtepunt van de dag zijn voor Ella-Marie toch wel de zelfgebakken pannenkoeken met brie, walnoten en honing die ik bak als we weer thuis zijn.

Donderdag

Ella-Marie logeert tot morgen bij mijn schoonouders en zo kan ik weer even een dagje werken. Ik haal ’s ochtends een bak mihoen uit de diepvries van de afhaalchinees. Met wat extra groenten, gehakt en roerei maak ik daar ’s avonds een lekker maaltje mee.

Vrijdag

Ik maak een kwarkbol met rozijnen en kandijsuiker en ontvang een prachtige Fairtrade Giftbox. Dit pakket is speciaal voor Moederdag ontwikkeld en zit tjokvol lekkers! Ik schreef er deze review over die gisteren online kwam.

Ella-Marie eet vanavond nog een keertje bij mijn schoonouders en mijn schoonmoeder stuurt deze foto van het avondeten door.

Instagram week 17-22-2

Mini-hamburgers met frietjes! Oma maakt er zoals gewoonlijk weer een feestje van.

Na het eten wordt Ella-Marie thuisgebracht. Als El op bed ligt eten Johan en ik zelfgemaakte kip kebab (het recept voor zelfgemaakte kebab kruidenmix vind je hier) met heel veel groenten, knoflooksaus en pitabroodjes.

Zaterdag

We eten pizza (dit keer geen zelfgemaakte, maar wel zelfbelegd) en gaan daarna kijken bij de toneeluitvoering van de oranjevereniging Kerk-Avezaath. Mijn schoonmoeder speelt al jaren mee en ze is echt goed!

Zondag

Als Ella-Marie ’s ochtends beneden komt, is Johan hardlopen en sta ik in de keuken carrot-cheescakemuffins te bakken. Ze is precies op tijd om de pan af te likken.

Als Johan gedoucht is en de muffins uit de oven zijn, gaan we lekker samen ontbijten.

Instagram week 17-09-2

Het is hartstikke lekker weer en we besluiten om mee te doen met de fietspuzzeltocht die de oranjevereniging Kerk-Avezaath organiseert. Johan zijn moeder fiets ook met ons mee. Johan ziet het woord al als we halverwege zijn. Slimmerik! De rest van de fietstocht hoeven we dus niet meer op te letten en genieten we vooral van de omgeving en van het mooie weer. Halverwege de rit is er een stop ingelast om wat te eten en te drinken. Eenmaal neergestreken op het terras in de zon willen we niet meer weg.

Instagram week 17-48-3

Dat doen we toch, want we er wacht een prijs op ons! 🙂

We winnen een cadeaubon van Brasserie Nu in Kerk-Avezaath. Wooohooo! Een mooie afsluiting van een heerlijke dag en week!

Welk KeukenLiefde-gerecht zet jij deze week op tafel? Vergeet je foto niet te delen op instagram met #keukenliefdeoptafel. Je foto wordt dan automatisch vertoond op onze homepage. Ik kijk ernaar uit!

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

5 reacties

Deel je liefde

 1. Rianne

  carrot-cheessecakemuffins…kwarkbol….moederdagtaart….advocaatvlaai…de lijst wordt steeds langer:-)
  gelukkig heb ik de indische rijsttafel dan al van mijn lijstje af kunnen strepen!

  1. Haha, en de lijst wordt nog veeeeeeel langer Rianne! 🙂

 2. Renate

  Oehh! Wanneer volgt het recept van de carrot-cheescakemuffins?!

  1. Ahum, ik heb momenteel zo’n twee maanden aan recepten vooruit gekookt dus het kan even duren! ?? Maar als je erop zit te wachten, kan ik hem wel naar voren schuiven, of je het recept alvast doormailen. Laat maar weten.

   1. Renate

    Oh ja, héél graag. Mailen mag, doe maar wat het makkelijkst is voor jou. Eeuwige dankbaarheid hier 🙂

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde