Achter de schermen week 46

Achter de schermen week 46

Elke week gun ik je een kijkje achter de schermen bij KeukenLiefde. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus … komt ie!

Wil je niks missen? Volg ons live op instagram!

Maandag

Maandagavond had ik een makkie. Na het verjaardagsdiner bij mijn moeder was er zoveel eten over, dat ik wat mee naar huis kreeg. In de ovenschaal zitten restjes gebraden beenham, geroosterde aardappel, wortel en gekookte sperziebonen. In het kleine ovenschaaltje zit gestoofde rodekool. Mmmm …

Het beenhamrecept ga ik morgen trouwens met je delen, dus mis het niet!

Dinsdag

Wat een luxe, op het menu staan vandaag maar liefst twee gangen. Als voorgerecht eten we tomatensoep en als hoofdgerecht pizza: barbecue chicken voor Johan en mij en kaas, chorizo en olijf voor El.

En ja, bij soep wordt de kom schoongelikt.

Woensdag

Ik maak een nieuw sinterklaasrecept om je vingers bij af te likken: disco speculaasrotsjes! Ze zien er niet alleen superfeestelijk uit, maar zijn ook ontzettend lekker!

Woooohooo! Meer dan duizend mensen volgen ons inmiddels op instagram. Jij toch ook?

Instagram week 46-1872

Donderdag

Ik maak nog een sinterklaasrecept: gevulde banketletter met amandelspijs. Weer zo’n topper waarvan ik het recept snel met je ga delen. Wil je niet zo lang wachten? Eerder deelde ik ook deze gevulde speculaas met amandelspijs.

Het is waanzinnig lekker weer, dus ik besluit om samen met El uit school een wandelingetje te maken over het strand van Beldert Beach.

Daarna doen we een boodschapje en eenmaal thuis ga ik aan de slag met een nieuw hoofdgerecht. Ik maak een sauspannetje met prei, pompoen, mosterd, ham en kaas. Lekker met gekookte rijst of pasta. Het lijkt een beetje een prutje, maar wat fantastisch lekker!

Omdat Ella-Marie goed heeft gegeten mag ze een toetje. Een beetje gekkigheid moet kunnen …

Vrijdag

Ik heb nog behoorlijk wat van het sausprutje over en besluit er vandaag wat pasta bij te koken. Zo kan ik de overgebleven gekookte rijst bewaren voor nasi goreng. Johans lievelingskostje. Sorry voor de slechte foto, maar het was weer reuze lekker.

Zaterdag

Wooohoooo, Sinterklaas komt aan in Meppel! Deze feestelijke gebeurtenis volgen we op tv, uiteraard onder begeleiding van de sinterklaaslekkernijen die ik eerder deze week maakte.

’s Avonds maak ik nasi goreng en serveer daarbij kleine loempia’s, kipsaté en pindasaus. Feestmaal!

Zondag

Ella-Marie staat om half zes al naast ons bed te springen. En niet alleen omdat papa vandaag jarig is …

Dank u Sinterklaasje!

Na het uitpakken van de cadeautjes gaan we koffie drinken bij mijn schoonouders. ’s Middags bekijken we de kerstshow bij Tuincentrum van den Hurk in Culemborg en daarna gaan we glowgolfen in Tiel. Yeah baby!

We sluiten de dag af in Italiaanse stijl bij Ristorante Rossetti. Heerlijk gegeten! Vinden jullie het leuk om hier binnenkort een wat uitgebreider artikel over te lezen? Laat het me weten!

Fijne week iedereen!

 

 

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde