Een kijkje in de keuken week 15

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus … komt ie!

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond op de KeukenLiefde-homepage!

Maandag

Ik hoef niet te koken vandaag want er zijn nog kliekjes over van gisteren. Er zijn nog taco tubs en gekruid Mexicaans gehakt (gewoon rundergehakt gekruid met mijn zelfgemaakte Mexicaanse kruidenmix in de koekenpan gebakken met wat fijngesneden paprika en een blikje bonenmix) over die Johan en Ella-Marie oppeuzelen en ik warm wat ratatouille met een eitje erin op in een klein ovenschaaltje in de oven. Wat stokbrood met zelfgemaakte kruidenboter erbij en … “Happy days!” zou Jamie Oliver zeggen. 🙂 En zo is het.

Dinsdag

Videodag! Ik neem vandaag drie kookfilmpjes op: truffel stokbrood met ei, tijm en Gruyère, croissant muffins met gele room en aardbei (leuk moederdagrecept!) en krokante mozzarella sticks met chilisaus.

’s Avonds eten we weer schnitzel. 🙂 Yep, we zitten in een schnitzelfase. Dit keer maak ik de schnitzels niet zelf, maar koop ik gepaneerde kipschnitzels bij de poelier. Die zijn heerlijk. Ella-Marie en ik eten een schnitzel met brie, walnoot en honing en Johan gaat voor de schnitzel Jakarta met atjar, pindasaus, gefrituurde uitjes, seroendeng en ei.

Woensdag

Ik eet een stukje paasbrownie bij de koffie.

Ook maak ik foto’s van deze meringues met chocolade swirl die ik eerder al had gemaakt. In een goed afsluitbare diepvrieszak kun je meringues zeker een week bewaren, zonder dat ze zacht worden. Het recept ga ik binnenkort met je delen. Dit is trouwens mijn favoriete basisrecept voor meringue.

’s Avonds eten we weer pizza! Van zelfgemaakt pizzadeeg natuurlijk.

Donderdag

Ik ben ’s middags in Den Bosch bij de opening van pop-up store Dé Aspergewinkel. Tot en met 24 juni kan je hier terecht voor kraakverse witte asperges, aspergespecialiteiten, workshops en kookdemonstraties. Ben je in de buurt, loop dan even binnen! Je vindt de winkel in het centrum van Den Bosch, Visstraat 14, vlakbij het centraal station. Na afloop krijgen we een goodiebag mee naar huis met daarin onder ondere een bosje witte asperges. Verder naar beneden in dit artikel zie je welk recept ik hiermee maakte.

’s Avonds heb ik niet zoveel zin meer om uitgebreid te koken en maak ik een lekkere salade met gebakken zalm, peulen en knoflookgarnalen. Heerlijk!

Vrijdag

Pasen is nog niet voorbij maar ik ben al bezig met koningsdagrecepten. Ik maak een heerlijke oranjetaart met roomkaasglazuur. Een soort red velvet cake maar dan orange. Woah, hij is echt té lekker!

Ook krijg ik lekkere foodpost thuisbezorgd van Monsieur Saucisson. Je vindt ze in de Markthal in Rotterdam, maar je kunt de worsten ook online bestellen. Wij krijgen vier worsten in de smaken, vijg, eekhoorntjesbrood, lavendel en honing en blauwschimmelkaas. De eekhoorntjesbrood is mijn favoriet, maar eigenlijk zijn ze allemaal lekker!

’s Avonds maakt Johan broccolisoep en tagliatelle met spekjes, broccoli en kaassaus. Ella-Marie wilde soep en Johan en ik pasta. Twee gerechten dus. Moet een keer kunnen toch?

’s Avonds bij de koffie nemen Johan en ik een likeurtje met gebak!

Zaterdag

Ik heb nog witte asperges in de koelkast liggen en besluit ze te gebruiken voor een lekkere lunch. Ik maak kleine croque-monsieurs met witte asperge! We hebben onze vingers erbij afgelikt, zo lekker was het.

’s Middags doen we een drankje in Skybar SIXX in het Van der Valk Hotel in Tiel. Wat lijkt onze stad groen zo van bovenaf! Onderweg naar huis halen we een frietje. We hebben geen zin meer om te koken.

Zondag

Eerste Paasdag. We ontbijten met eierbakjes met zalm en soldaatjes. Het favoriete ontbijt van mij en Ella-Marie en ook Johan is er dol op.

’s Middags gaan we een stukje wandelen.

’s Avonds eten we hapjes en kijken we Formule 1.

Dat was het weer voor deze week!

Ga jij ook iets lekkers koken?

Deel een foto van jouw gerecht op InstagramFacebook, of Twitter met #keukenliefde. (Als je dit op Instagram doet wordt je foto automatisch vertoond op onze homepage in de rechter side bar.) Ik kijk ernaar uit om te zien wat voor lekkers jij op tafel tovert!

Volg je mij ook op YouTube? Elke zaterdag deel ik daar een nieuwe kookvideo met je! Abonneer je hier! (Het is gratis en uitschrijven kan op ieder moment.)

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde