Smashburger

Een heerlijke smashburger met romige cheddar kaas. Deze smash burgers zijn goed belegd met een dubbele smash burger, romige cheddar kaas, frisse sla en tomaat, bacon en mijn favoriete hamburgersaus. Makkelijk om te maken en zó lekker! 

Smash burger

Een smashburger is niks anders dan een hele platte hamburger, gemaakt door een rauwe gehaktbal te pletten. Je kunt de gehaktbal pletten in de pan maar ik vind het makkelijker om het vlees op een snijplank te pletten tussen een bakpapiertje. Het pletten gaat makkelijk met een plank of de onderkant van een pan. Hoe dunner je het vlees plet, hoe sneller ze gaar zijn.

In dit recept is de smash burger ook de naam van het broodje. Volg je het nog? 😉 Omdat de smashburgers zo dun zijn stapel ik twee smashburgers op elkaar en leg die op het broodje. Zo krijg je een lekkere, dikke burger, een flinke hap voor één persoon.

Smashburger

Cheddar kaas

De smashburgers beleg ik tijdens het bakken met geraspte, Collier’s cheddar van Hoogendoorn Kaas. Zoals je inmiddels weet heb ik daar een langdurige samenwerking mee en mag ik elke maand een lekker recept maken met één van hun kazen. Deze keer kreeg ik de Collier’s cheddar kaas opgestuurd, een romige, gerijpte cheddar met een pikante smaak. Heerlijk op de borrelplank maar omdat hij zo lekker smelt ook een aanrader op deze smashburger.

Je kunt eventueel ook een andere romige, goed smeltbare kaas gebruiken die je lekker vindt. Tip! De Stolwijkse jong belegen of de Boeren Juweel van Hoogendoorn Kaas zouden voor dit recept ook heerlijk zijn.

Smash burgers

Kortingscode

Je kunt de kazen en andere producten van Hoogendoorn Kaas kopen op de markt, of bestellen in hun webshop. Als je een account hebt in de webshop van Hoogendoorn Kaas kun je na het inloggen de kortingscode Keukenliefde010 invoeren bij je bestelling. Je krijgt dan eenmalig 10% korting op je aankoop.

Ben je benieuwd naar de vorige recepten die ik maakte met Hoogendoorn Kaas? Ik zet ze hieronder voor je op een rij:

Wereldgerechten, Hoofdgerechten, Vleesrecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(0 stemmen)
Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde