Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 25 2025
Weekmenu 25 2025 – Wat eten we vandaag? Een vraag die elke dag terugkomt. Daarom vind je hier elke vrijdag een nieuw weekmenu met makkelijke maaltijden voor doordeweeks, een soepje of verwengerecht op zaterdag en een zoete verrassing op zondag. Pak je pen en boodschappenlijstje en ga aan de slag!
Groente en fruit in juni
In de weekmenu’s kies ik zoveel mogelijk voor recepten met groenten en fruit uit het seizoen van Hollandse bodem. Dat is lekker, duurzaam en het meest voordelig. In dit weekmenu vind je volop verse groente zoals witte asperges, broccoli, worteltjes, sperziebonen, andijvie, courgette en prei.
Wat eten we in het weekend?
Omdat er bij de meeste mensen vaak één dag in de week is waarop er niet gekookt wordt — omdat er bijvoorbeeld kliekjes zijn, of omdat je zin hebt in een frietje of iets anders — deel ik in dit weekmenu 5 makkelijke maaltijden. Op zaterdag genieten we van een pan courgette-preisoep en op zondag een crompouce.
Schrijf je hier (gratis) in voor onze nieuwsbrief en mis geen enkel recept meer!
Weekmenu 25 2025
Maandag (vegadag)
Eenpanspasta met witte asperge
Het aspergeseizoen komt langzaam op zijn eind dus geniet ervan zolang het kan. Deze eenpanspasta met witte asperge, doperwten en parmezaan is makkelijk om te maken en naderhand heb je weinig afwas.
Dinsdag
Traybake met krieltjes en zalm
Deze traybake met krieltjes, groenten en zalm is simpel om te maken en snel klaar. Ik serveer de traybake met hollandaisesaus maar je kunt er ook een andere saus bij serveren zoals deze tartaarsaus of ravigottesaus.
Woensdag (gehaktdag)
Hot honey bowl
Meestal wordt er avocado en rundergehakt gebruikt in de hot honey bowl, maar ik heb sperziebonen en kipgehakt gebruikt. Samen met de geroosterde zoete aardappel is dat een heerlijke match.
Donderdag
Lauwwarme andijviesalade
Een lauwwarme maaltijd-andijviesalade met aardappel, hardgekookt ei en uitgebakken spekjes. Heerlijk om te serveren op een warme zomerdag.
Vrijdag (visdag)
Surf en turf wokschotel
Vlees en vis is gecombineerd in deze surf en turf wokschotel met biefstuk, garnalen, verse groenten en een zelfgemaakt woksausje. Lekker om te serveren met noedels of rijst.
Zaterdag
Courgette-preisoep
Een voedzame courgette-preisoep met knapperige broodcroutons, verse dille en een vleugje room. Hij staat in 20 minuten op tafel.
Zondag
Crompouce
De hype is weer voorbij maar van mij mag de crompouce nog even blijven. Een roombotercroissant gevuld met Zwitserse room en gedipt in roze chocolade. Superlekker!
Deel je reactie