Weekmenu #30

Weekmenu #30

Mocht je vandaag of aankomend weekend alvast je boodschappenbriefje maken voor volgende week, check dan eerst even dit weekmenu! Een hele week lekker en gevarieerd eten met verschillende themadagen zoals budget, vega, gehaktdag, vis, snacken en bakken. Elke dag wat anders, zo blijft het leuk en lekker!

 Snelle Maandag

Een snelle bami met kip en roerbakgroenten die in 15 minuten op tafel staat. Zeker op de maandag word je daar toch blij van!

Snelle bami met kip

Hollandse pot Dinsdag

Ik vind snijbonen heerlijk maar gek genoeg zet ik ze weinig op tafel. Daar moet verandering inkomen. Vandaag eten we snijbonenstamppot met gerookte kip!

Snijbonenstamppot met gerookte kip

Kids Woensdag

Pannenkoeken bakken om je kinderen een plezier te doen? Doe jezelf ook een plezier en gooi een hand verse spinazie door het beslag. Je proeft er eigenlijk niks van, maar het geeft de pannenkoeken toch een lekkere bite. En je krijgt meteen wat extra vitamientjes binnen, mooi meegenomen toch? Om het feest compleet te maken vul ik spinaziepannenkoek met zelfgemaakte bieslookroomkaas en gerookte zalm. Jum!

Spinaziepannenkoek met roomkaas en gerookte zalm

Italiaanse Donderdag

Van pastasalade kun je niet genoeg recepten hebben. Vooral in de zomer maak ik ze graag. Ik serveer ze dan vaak lauwwarm als makkelijke avondmaaltijd eventueel met wat knapperig stokbrood erbij. Maar ook koud tijdens de lunch of bij de barbecue is pastasalade niet te versmaden. Deze variant met tonijn en haricots verts is er weer een om in je kookschrift te plakken!

Pastasalade met tonijn

Vier het weekend Vrijdag

Op vrijdagavond gooi ik graag een pizza in de oven: mijn ultieme weekendhap! Het liefst maak ik de pizzabodem zelf (zie dit basisrecept voor pizzadeeg) maar als je op zoek bent naar een snel (en gezonder) alternatief dan zijn er tegenwoordig heerlijke pizzabodems te koop waar groenten in verwerkt zijn. Zo vind ik de pizzabodem met courgette van Magioni een aanrader. Belegd met bloemkool, geitenkaas en dadel een ware delicatesse!

Courgettepizza met bloemkool en geitenkaas

Zaterdag = Soepdag

Een overvloed courgettes uit de moestuin of een mooi exemplaar gevonden in de supermarkt en nu op zoek naar een goed recept? Maak courgettesoep! Deze variant met aardappel en ham is heerlijk vol en romig van smaak.

Courgettesoep met ham

Lekker bakken Zondag

Zin om iets lekkers te bakken maar je kunt niet kiezen tussen carrotcake of bananenbrood? Dat heb ik nou ook altijd. 😉 Dus waarom het beste uit twee werelden niet combineren? De wortel, walnoten en kokos van de carrotcake zijn een perfecte match met de banaan en kaneel van het bananenbrood. Geloof me, dit heerlijke carrotcake-bananenbrood wil je maken!

Carrotcake-bananenbrood

Inspiratie, Weekmenu

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Geen reacties

Verdeel je liefde

Follow on Bloglovin mytastenld.com