Weekmenu #31

Weekmenu #31Mocht je vandaag of aankomend weekend alvast je boodschappenbriefje maken voor volgende week, check dan eerst even dit weekmenu! Een hele week lekker en gevarieerd eten met verschillende themadagen zoals budget, vega, pasta, vis, snel en bakken. Elke dag wat anders, zo blijft het leuk en lekker!

Aardappel Groente Vlees Maandag

De week beginnen met een agv’tje? Maak dan zelf je cordon bleu eens, dat is heel simpel en ontzettend lekker. Serveer met een flinke dot romige puree en slanke groene boontjes. Mmmm… wat een feest die maandag!

Cordon bleu

Pasta Di Mama Dinsdag

Pasta pesto komt hier regelmatig op tafel. We zijn er allemaal dol op, vooral deze variant met kip en groene asperges. Het geheim van de lekkerste pasta pesto is verse pesto. Die maak je natuurlijk zelf, of koop anders verse pesto in de winkel. Succes verzekerd!

Pasta pesto met kip en groene asperges

Vlugge Woensdag

Drie of vier dagen in de week pronkt er bij ons op tafel een lekker vegetarisch gerecht. Deze couscous met walnoot, spinazie en rode biet staat snel op tafel, is gezond en superlekker. Wat wil een mens nog meer!

Donderdag Visdag

Tijd voor een lekker visje! Met zalm zit je altijd goed. Deze zalmfilets garen in een bedje van spinazie à la crème en zijn bedekt met een dakje van broodcroutons. Je kunt dit gerecht prima van tevoren bereiden en op moment suprême alleen nog in de oven schuiven. Lekker met gekookte pasta of een gekookte of gebakken aardappel.

Zalm ovenschotel met spinazie Boursin

 

Vleesloze Vrijdag

Ik vind gevulde portobello’s het toppunt van feestelijkheid. Met de vulling kun je alle kanten op, maar ik ga dit keer voor een lekkere vega vulling van aardappel-truffelpuree. Je kunt deze portobello’s als voor-, of bijgerecht serveren maar net zo goed als hoofdgerecht. Serveer er dan twee per persoon. 

Gevulde portobello met truffelpuree

Vleesverwennerij Zaterdag

Een goede biefstuk is kostbaar, maar af en toe kan ik er echt naar hunkeren. Ik doe een moord voor een goed gebakken biefstuk met jus en puree, maar deze salade biefstuk Bali van het bekende biefstukrestaurant Loetje is ook niet te versmaden. Die moet je proeven!

Salade biefstuk Bali van Loetje

Zoete Zaligheid Zondag

Een aanbieding met blauwe bessen? Twijfel geen moment en sla die blauwe pareltjes in: deze monchoutaart met blauwebessentopping maakt je zondag pas echt compleet!

Monchoutaart met blauwe bessen

 

Inspiratie, Weekmenu

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde