Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 33 2024
Weekmenu 33 2024. Wat eten we vandaag? Een vraag die ons dagelijks bezighoudt! Elke vrijdagochtend verschijnt hier een nieuw weekmenu vol eenvoudige en gezonde gerechten voor doordeweeks en iets lekkers voor het weekend. Pak je pen en boodschappenlijstje en ga aan de slag!
Voordeel weekmenu
Een weekmenu is een lijst van maaltijden die voor een hele week zijn gepland. Voordelen van een weekmenu:
- Variatie: Een goed weekmenu zorgt voor variatie in de maaltijden.
- Gezondheid: Een weekmenu kan helpen bij het plannen van gezonde maaltijden en het vermijden van te veel bewerkte producten of ongezonde opties.
- Tijdbesparing: Een weekmenu bespaart tijd en geeft rust, vooral op drukke dagen.
- Budgetbeheer: Een weekmenu kan helpen bij het beheren van je boodschappenbudget, je doet efficiënter boodschappen en minder impulsaankopen.
Schrijf je (gratis) in voor onze nieuwsbrief en mis geen enkel recept meer!
Handig
Gebruik deze maaltijdplanner en dit boodschappenlijstje om je weekmenu te noteren en je boodschappen op te schrijven. Andere weekmenu’s bekijken? Hier vind je alle weekmenu’s op een rij.
Weekmenu 33 2024
Maandag
Griekse orzosalade
Deze Griekse orzosalade met komkommer, tomaat, olijven en feta is verrukkelijk en zo makkelijk om te maken. Heerlijk als lunch of vega hoofdgerecht, of serveer met een stukje gegrilde vis of kip.
Dinsdag
Gevulde aardappel met bacon, tomaat en kaas
Een keer wat anders op tafel zetten dan een gebakken aardappel of gekookte pieper? Ik ben dol op een gevulde aardappel. Deze aardappels zijn gevuld met bacon, tomaat en kaas. Voor een knapperig korstje worden ze even gegratineerd in de oven. Serveer als bijgerecht of hoofdgerecht met een salade erbij.
Woensdag
Taco’s met gehakt
Een Mexicaans gerecht maken dat snel op tafel staat? Deze taco’s zijn gevuld met gekruid gehakt en paprika en afgetopt met sla, tomaat en cheddar. Het frisromige sausje van zure room maakt het helemaal af.
Donderdag
Italiaanse groente quiche met mozzarella
Een quiche is makkelijk om te maken en je kunt er eindeloos mee variëren. Vaak maak ik quiche met restjes groenten, vis, vlees of kaas uit de koelkast. Quiche is namelijk de ideale kliekjesverwerker. Deze quiche is gevuld met voorgesneden Italiaanse groenten uit de diepvries (makkelijk en snel) en afgetopt met mozzarella. Eventueel kun je er een lekkere salade bij serveren.
Vrijdag
Zalmburger met honingmosterdsaus
Op Keukenliefde vind je verschillende recepten voor broodje hamburger. Het ultieme broodje hamburger is al jaren één van de populairste recepten op Keukenliefde en deze pompoenburger met blauwe kaas is een van mijn persoonlijke favorieten. Maar ook deze zalmburger met honingmosterdsaus is om je vingers bij af te likken!
Zaterdag
Hele kip van de barbecue
Stel je voor: een sappige, goudbruine kip die je op een eenvoudige manier kunt bereiden, zonder constant te hoeven draaien en keren. Met een gevogelterooster is de perfect gebraden kip een fluitje van een cent. Je kunt hem zowel op de barbecue als in de oven bereiden.
Zondag
Vijgencake
Verse vijgen zijn heerlijk om zo uit het vuistje te eten, maar ook lekker in gebak. Deze vijgencake met amandel maak je in een handomdraai. De basis maak je van gewoon cakebeslag, maar je bakt hem in een browniebakvorm. De verse vijgen leg je bovenop en blijven na het bakken mooi zichtbaar. PS Kun je geen verse vijgen vinden dan kun je ook ander fruit naar keuze gebruiken.
Deel je reactie