weekmenu 34-2019

weekmenu 34-2019

Mocht je vandaag of aankomend weekend alvast je boodschappenbriefje maken voor volgende week, check dan eerst even dit weekmenu! Elke vrijdag vind je hier een nieuw weekmenu met daarin lekkere en gevarieerde maaltijden om doordeweeks op tafel te zetten maar ook soms een lekker lunchgerecht, hapje of gebak. Elke dag wat anders, zo blijft het leuk en lekker!

Maandag

Geen idee wat je nu weer moet koken vanavond? Een pastasalade is zo gemaakt! Deze pastasalade met sperziebonen en tonijn smaakt heerlijk als bijgerecht maar kun je ook prima als hoofdgerecht serveren. Geef er dan wat vers afgebakken, knapperig stokbrood met kruidenboter bij.

Pastasalade met sperziebonen en tonijn

Dinsdag

Er zijn niet veel gerechten op te noemen die bijzonder genoeg zijn om er een lied over te schrijven, maar Jambalya is er één van. Countryzanger Hank Williams schreef het nummer ‘Jambalaya (On the Bayou)‘ en scoorde er in 1952 een grote hit mee. Hoewel dit heerlijke rijstgerecht – dat waarschijnlijk zijn oorsprong vindt in het zuiden van Amerika en Spaanse en Creoolse invloeden heeft – al vele generaties heeft overleefd, is het vandaag de dag nog steeds een rete populair gerecht! Tijd dus voor mijn eigen eenvoudige en snel te maken variant op dit heerlijke rijstgerecht. De pittige en warme smaken voeren je mee naar tropische oorden. Een perfect begin van een warme, zinderende zomeravond! Voor het recept klik je hier.

Jambalaya on the Bayou

Woensdag

Een keer wat anders dan een broodje kaas of tosti als lunch? Johan maakte onlangs deze pitabrood caprese als lunchgerecht. Supersimpel om te maken en erg lekker!

Pitabrood caprese

Donderdag

Ik ben dol op wokgerechten die snel klaar, lekker en gezond zijn. Deze Aziatische woknoedels met kip en bimi zet ik regelmatig op tafel. Als variatie vervang ik de bimi door broccoli, sugar snaps of peulen. De kip vervang ik door een vegetarische variant, varkenshaas of biefstuk. Afhankelijk van wat er op dat moment in de winkel ligt of waar ik zin in heb. Waar je ook voor kiest, smullen ga je zeker!

Vrijdag

Steek je de barbecue nog een keer aan vanavond? Deze in knoflookolie gemarineerde champignon spies kun je buiten op de barbecue maar ook binnen in de grillpan bereiden. Lekker om als vegetarisch hoofdgerecht te serveren met bijvoorbeeld een couscoussalade, of serveer als bijgerecht met een mooie biefstuk of entrecote.

Champignon spies

Zaterdag

Deze pizzavlinders met kaas en salami zijn heerlijk om op tafel te zetten tijdens de borrel of een filmavondje. Je kunt ze ook maken en invriezen voor een ander moment. Krijg je bijvoorbeeld onverwachts visite of heb je last van plotseling opkomende snacktrek, dan hoef je deze rakkers alleen nog even af te bakken in de oven.

Pizzavlinder met kaas en salami

Zondag

Dit Monchou toetje met aardbeien smaakt als monchoutaart! Het is heel makkelijk om te maken en ziet er feestelijk uit. Je kunt de glaasjes van tevoren al maken en afgedekt in de koelkast bewaren tot gebruik. Een ideaal toetje om te serveren als je gasten krijgt!

Monchou toetje met aardbeien

 

Inspiratie, Weekmenu

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin