Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!
Weekmenu 38 2024
Wat eten we vandaag? Een vraag die ons dagelijks bezighoudt! Elke vrijdagochtend verschijnt hier een nieuw weekmenu vol eenvoudige en gezonde gerechten voor doordeweeks en iets lekkers voor het weekend. Pak je pen en boodschappenlijstje en ga aan de slag!
Voordeel weekmenu
Een weekmenu is een lijst van maaltijden die voor een hele week zijn gepland. Voordelen van een weekmenu:
- Variatie: Een goed weekmenu zorgt voor variatie in de maaltijden.
- Gezondheid: Een weekmenu kan helpen bij het plannen van gezonde maaltijden en het vermijden van te veel bewerkte producten of ongezonde opties.
- Tijdbesparing: Een weekmenu bespaart tijd en geeft rust, vooral op drukke dagen.
- Budgetbeheer: Een weekmenu kan helpen bij het beheren van je boodschappenbudget, je doet efficiënter boodschappen en minder impulsaankopen.
Schrijf je (gratis) in voor onze nieuwsbrief en mis geen enkel recept meer!
Handig
Gebruik deze maaltijdplanner en dit boodschappenlijstje om je weekmenu te noteren en je boodschappen op te schrijven. Andere weekmenu’s bekijken? Hier vind je alle weekmenu’s op een rij.
Weekmenu 38 2024
Maandag
Cordon bleu ovenschotel
Een heerlijke cordon bleu ovenschotel met verse krieltjes, kipfilet, bloemkool, ham en kaas. Lekker op smaak gebracht met kerrie en romige crème fraîche.
Dinsdag
Indische speklapjes in ketjapsaus
Speklapjes eens op een andere manier bereiden dan krokant bakken in de koekenpan. Probeer deze Indische speklapjes, zachtjes gesmoord in een verrukkelijke ketjapsaus. Het resultaat is om je vingers bij af te likken! Lekker met witte rijst, seroendeng en zoetzure komkommer.
Woensdag
Tortillataart met gehakt en groenten
Deze hartige tortillataart met gehakt en groenten is een echte familiefavoriet. De bodem en korst maak je van tortillawraps, maar je kunt hem ook maken van bladerdeeg of zelfgemaakt korstdeeg. Hij heeft een lekkere vulling van Mexicaans gekruid gehakt en verse groenten.
Donderdag
Lente-ui soep
Deze romige lente-ui soep maak je eenvoudig zelf zonder pakje of zakje. Lekker als hoofdgerecht met knapperig stokbrood erbij.
Vrijdag
Pasta met Boursin en zalm
Een lekker pastagerecht op tafel zetten zonder moeite? Voor dit gerecht hoef je alleen de pasta te koken. De romige Boursin-saus met spinazie, zalm en tomaatjes maak je in de oven.
Zaterdag
Tostada caprese met parmaham
Deze tostada caprese is een smakelijke fusion van de Mexicaanse en Italiaanse keuken. Een krokant gebakken tortillawrap belegd met Italiaanse smaken als tomaat, mozzarella, pesto en parmaham. Heerlijk als lunchgerecht maar ook erg lekker als avondeten met een kommetje soep erbij.
Zondag
Stroopwafelcake met peer
Zin om vandaag iets lekkers te bakken? Met cake kun je eindeloos variëren. Voeg bijvoorbeeld eens stukjes stroopwafel en peer toe aan je cakebeslag. Een verrukkelijke combi!
Deel je reactie