Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!
Weekmenu 45-2022
Een eetplanning maken voor een hele week kan lastig zijn, maar het kan je ook geld en stress besparen. Heb je geen idee wat je volgende week op tafel moet zetten? Pak je pen en boodschappenbriefje erbij en laat je inspireren door ons nieuwe weekmenu 45-2022. Hiermee zet je elke dag een lekkere en gevarieerde maaltijd op tafel.
Tip! Gebruik deze maaltijdplanner en notitie-boodschappenbriefje om je weekmenu te noteren en de boodschappen op te schrijven.
In dit nieuwe weekmenu 45-2022:
Ma: Zuurkool met spek en casselerib
Di: Kip Hawaï met rijst
Wo: Stroganoff-gehaktschotel
Vr: Kapsalon met zalm van het bakblik
Za: Chinese tomatensoep met kip en appelmoes
Maandag
Zuurkool met spek en casselerib
De meeste mensen koken zuurkool volgens de omschrijving op de verpakking zo’n 25 tot 30 minuten. In dit recept stoof ik de zuurkool veel langer, wel 1,5 tot 2 uur. Tegelijk met de zuurkool gaar ik een stuk zuurkoolspek en casselerib mee. Die geven veel smaak af aan de zuurkool en worden boterzacht. De zuurkool bind ik aan het einde van de bereidingstijd met een geraspte aardappel. Zo wordt de zuurkool fluweelzacht en smeuïg. Als het vlees zacht is trek je het met een vork uit elkaar en roer je het door de zuurkool. Geloof me, zo lekker at je zuurkool nog nooit!
Dinsdag
Kip Hawaï met rijst
Deze kip Hawaï is een van de lievelingsgerechten van dochterlief. Malse stukjes kip, paprika en prei in een zoetzure saus met frisse stukjes ananas. Lekker op een bedje van witte rijst
Woensdag
Stroganoff-gehaktschotel
Een heerlijke laag stroganoffgehakt bedekt met romige aardappelpuree en met kaas gegratineerd in de oven. Deze hartverwarmende ovenschotel is voor het hele gezin!
Donderdag
Quiche met pompoen en geitenkaas
Met quiche kun je eindeloos variëren. Deze variant met geroosterde pompoen en geitenkaas is heerlijk. Lekker als lunch, of hoofdgerecht met een aangemaakte groene salade.
Vrijdag
Kapsalon met zalm van het bakblik
Een makkelijk gerecht uit de oven, ik hou ervan! Deze kapsalon met zalm van het bakblik zet je in 20 minuten op tafel. Het is een echte familiefavoriet, iedereen is er dol op. Maak het af met verse salade en knoflooksaus.
Zaterdag
Chinese tomatensoep met kip en appelmoes
Een heerlijke, zoete tomatensoep zoals je hem kent van de Chinees. Gevuld met malse stukjes kip, taugé, ei en appelmoes. Appelmoes in de soep klinkt misschien een beetje gek, maar het geeft de soep een heerlijke zoete en fruitige smaak. Probeer het zelf en laat me weten wat je ervan vindt in een reactie hieronder. Ik ben heel benieuwd!
Zondag
Bastogne kruidnoten truffels
Sinterklaas is nog niet in het land, maar de kruidnoten vliegen ons alweer om de oren. Heel eerlijk, ik ben niet zo van de kruidnoten maar man en dochterlief vinden ze heerlijk. Lekker zo uit het vuistje, maar met kruidnoten kun je ook koken en bakken. Deze kruidnotentruffels maak je van Bastogne-kruidnoten die sinds vorig jaar in de winkels liggen. Als je ze niet kunt vinden kun je ook gewone kruidnoten gebruiken, of andere kruidnoten met een smaakje.
Deel je reactie