Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!
Weekmenu 47 2023
“Wat eten we vandaag?” Een dagelijks terugkerende vraag die ons allemaal bezighoudt. Elke vrijdagochtend vind je hier een nieuw weekmenu met lekkere, makkelijke en gezonde recepten voor de hele week. Pak je pen en boodschappenbriefje erbij en ga aan de slag!
Voordeel weekmenu
Een weekmenu is een lijst van maaltijden die voor een hele week zijn gepland. Voordelen van een weekmenu:
- Variatie: Een goed weekmenu zorgt voor variatie in de maaltijden.
- Gezondheid: Een weekmenu kan helpen bij het plannen van gezonde maaltijden en het vermijden van te veel bewerkte producten of ongezonde opties.
- Tijdbesparing: Een weekmenu bespaart tijd en geeft rust, vooral op drukke dagen.
- Budgetbeheer: Een weekmenu kan helpen bij het beheren van je boodschappenbudget, je doet efficiënter boodschappen en minder impulsaankopen.
Schrijf je (gratis) in voor onze nieuwsbrief en mis geen enkel recept meer!
Handig
Gebruik deze maaltijdplanner en dit boodschappenlijstje om je weekmenu te noteren en je boodschappen op te schrijven. Andere weekmenu’s bekijken? Hier vind je alle weekmenu’s op een rij.
Maandag
Pasta met tomaat en Boursin
Deze pasta met tomaatjes, prei en Boursin vraagt maar 5 minuutjes voorbereiding. De pastasaus maak je namelijk in de oven. Ondertussen hoef jij alleen maar pasta te koken. Als de cherrytomaatjes zijn opengebarsten vormen het sap en de Boursin een heerlijke saus waar je alleen maar de pasta doorheen hoeft te roeren.
Dinsdag
Cordon bleu
Aardappel, groente en vlees, oftewel een agv’tje eten wij niet zo vaak. Maar soms kan ik er echt zin in hebben. Zo’n lekkere cordon bleu met sperziebonen en een dot romige aardappelpuree. Dat is toch Hollandse kost pur sang! Het wordt nog lekkerder als je die cordon bleu zelf maakt. Dat is heel makkelijk, kijk maar snel in het recept.
Woensdag
Spinazieschotel met gehakt en bladerdeegdakje
Een heerlijke spinazieschotel uit de oven met laagjes aardappelpuree, gekruid gehakt en romige spinazie à la crème. De schotel wordt afgedekt met bladerdeegdakje waardoor hij een heerlijk knapperig en goudbruin korstje krijgt. Een echte familiefavoriet!
Donderdag
Franse uiensoep
Franse uiensoep staat in menig Franse bistro op de menukaart. Maar je kunt hem ook eenvoudig zelf maken. De soep wordt geserveerd met gegratineerd stokbrood met gegratineerd gruyère kaas die nog kort in de oven te gratineren.
Vrijdag
Aardappelkoekjes met zalm
Deze aardappelkoekjes serveer je met gerookte zalm en een gepocheerd eitje. Wat knapperige groene groenten zoals asperges, haricots verts of broccoli smaken hier heerlijk bij. Een heerlijke maaltijd die snel op tafel staat. (Je kunt de aardappelkoekjes ook van tevoren bakken en vlak voor serveren afgedekt in de oven opwarmen.)
Zaterdag
Mexicaanse kapsalon
Dol op een frietje kapsalon met shoarma en knoflooksaus? Deze Mexicaanse kapsalon met krieltjes en gekruid gehakt is een leuke variant. De gesmolten cheddar maakt het lekker smeuïg. Je maakt het af met frisse ijsbergsla, rauwkost en zelfgemaakte knoflooksaus.
Zondag
Mandarijn-monchoutaart met kruidnotenbodem
Deze monchoutaart met frisse mandarijn en knapperige kruidnotenbodem is de perfecte sinterklaastaart om te vieren dat de Sint weer in ons land is.
Deel je reactie