Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!
Weekmenu 8-2022
Een boodschappenbriefje maken voor een nieuwe eetweek, maar vind je het lastig om weer iets nieuws te bedenken? Laat je inspireren door ons weekmenu met lekkere en gevarieerde maaltijden voor elke dag en iets lekkers voor in het weekend.
In dit nieuwe weekmenu:
Ma: Kip in mosterdroomsaus
Di: Hutspot met pittige rookworst
Wo: Noedels met gehaktballetjes in teriyakisaus
Vr: Kapsalon met paddenstoelenshoarma
Za: Hartige kaiserschmarren met spek en Gruyère
Tip! In de KL-shop vind je (naast ons kookboeken!) deze maaltijdplanner en boodschappenlijstje. Handig om je eigen eetplanning te maken en je boodschappen op te schrijven!
Maandag
Kip in mosterdroomsaus
Deze kip in mosterdroomsaus zet je met pan en al op tafel. Moet je eens zien hoeveel blije gezichten je dan telt. De kipfilets worden eerst aangebakken voor een goudbruin korstje en garen daarna zachtjes verder in een romige mosterdsaus met champignons. Zo blijft de kip mals en sappig. Lekker om te serveren met zelfgemaakte ovenfrietjes, aardappelkroketjes of pasta en wat extra groenten. Spinazie, broccoli, sperziebonen of doperwten smaken hier lekker bij. Of serveer met een aangemaakte salade.
Dinsdag
Hutspot met pittige rookworst
Een lekkere stamppot op zijn tijd kunnen wij wel waarderen. Deze klassieke hutspot krijgt een verrassende twist als je hem serveert met spicy en sticky gebakken rookworst!
Woensdag
Noedels met gehaktballetjes in teriyakisaus
Zowel mijn dochter als ik zijn dol op deze noedels met gehaktballetjes in teriyakisaus. Als je de gehaktballetjes al een dag van tevoren draait, zet je dit gerecht ‘s avonds binnen 15 minuten op tafel. Voor de saus gebruikte ik mijn zelfgemaakte teriyakisaus – die is zo gemaak – maar je kunt ook kant-en-klare teriyakisaus gebruiken.
Donderdag
Surinaamse pindasoep
Weleens Surinaamse pindasoep gegeten? In Suriname is het een echt familiegerecht, iedereen kent zijn eigen variant. Onmisbaar is natuurlijk de Surinaamse pindakaas, die is iets pittiger dan de pindakaas die wij kennen. Ik maak mijn eigen variant met rijst en geurige kippenbouillon. Heel makkelijk om te maken en superlekker!
Vrijdag
Kapsalon met paddenstoelenshoarma
Een vegetarische kapsalon maken? Ja hoor, dat kan. Van oesterzwammen maak je heerlijke shoarma. Onze dochter houdt nog niet zo van paddenstoelen, maar Johan en ik vinden deze kapsalon met paddenstoelenshoarma heerlijk. Probeer hem zelf en laat me weten wat je ervan vindt. Ik ben heel benieuwd.
Zaterdag
Hartige kaiserschmarren met spek en Gruyère
Oostenrijkse kaiserschmarren ken je wel toch? Een luchtige, dikke pannenkoek die in stukken gesneden wordt geserveerd met pruimencompote en poedersuiker. Je kent ze misschien van de wintersport, waar je ze op de skipiste hebt gegeten. Ik vind het heerlijk. Dit keer maak ik een hartige variant met spek en Gruyère. Ik serveer hem met donkere, zoete schenkstroop. De combinatie van hartig en zoet is onweerstaanbaar lekker.
Zondag
Brownie met noten en gezouten karamelsaus
Zin om iets lekkers te bakken? Deze brownie is goed gevuld met noten, gezouten karamelsaus en pure chocolate chips. Na al die jaren is het nog steeds een van mijn favoriete brownierecepten. Ik noem het liefkozend de Mister Nutty Caramel Brownie!
Deel je reactie