7x de lekkerste pasta-ovenschotel

7x de lekkerste pasta-ovenschotel

Ovenschotels staan hier bijna wekelijks op tafel. Er zijn eindeloos veel variaties geschikt voor elk seizoen. Ze zijn ook ideaal om te maken als je gasten krijgt. Je kunt ze (grotendeels) voorbereiden en eenmaal in de oven heb je alle tijd om de keuken op te ruimen. Op KeukenLiefde vind je ovenschotelrecepten voor ieder wat wils, maar in dit artikel richt ik me op de pasta-ovenschotel. Ik heb 7 favorieten voor je op een rij gezet. Ben heel benieuwd welke jij gaat maken! 

1. Pasta-ovenschotel met vis en Boursin

Deze ovenschotel met pasta, vis en romige Boursin-saus verdient een eerste plek in deze lijst. Vis is gezond en licht verteerbaar. Ik gebruikte scholfilet maar andere liefst stevige vis kan ook. Kijk welke vis er in het seizoen is, of gebruik vis uit de diepvries die je een nacht in de koelkast laat ontdooien.🙂

2. Lasagne bolognese met bechamelsaus

Dit is al jaren de favoriete ovenschotel van mij en Johan: lasagne bolognese met gehakt en romige bechamelsaus. Allebei de sauzen kun je makkelijk al een dag van tevoren maken zodat je de volgende dag de lasagne alleen nog maar hoeft op te ‘bouwen’ in de ovenschaal. Terwijl de lasagne staat te pruttelen in de oven, maak ik ondertussen een lekkere salade.

Lasagne bolognese met bechamelsaus

3. Penne-ovenschotel met kip, broccoli en champignons

De broccoli-ovenschotel met kip, champignon en krieltjes heb je vast al eens gemaakt, het is een klassieker op KeukenLiefde. Dit is een heerlijke variant met pasta: een penne-ovenschotel met kip, ham, broccoli en champignons! Je kunt hem een dag van tevoren, of ’s ochtends al voorbereiden zodat je hem ’s avonds alleen in de oven hoeft te schuiven.

Penne-ovenschotel met kip, broccoli en champignons

4. Spätzle-ovenschotel met spek en champignons

De Duitse variant van pasta is spätzle. In deze hartverwarmende ovenschotel combineer ik hem met spek, champignons en romige kaassaus. Spätlze is wat lastig te vinden in de winkel maar Lidl heeft regelmatig themaweken waar je het kan vinden. Je kunt het ook zelf maken maar op KL vind je hier nog geen recept voor. Liefhebbers voor zelfgemaakte spätzle? Laat maar weten in een reactie hieronder, dan ga ik ermee aan de slag.

5. Pasta ovenschotel met zalm en basilicum roomsaus

Deze pasta-ovenschotel met verse zalm, zoete tuinerwtjes en basilicumroomsaus maakte manlief en is verrukkelijk. De basilicumroomsaus is heel makkelijk om zelf te maken en kun je ook bij tal van andere gerechten serveren. Je kunt de erwtjes dan weglaten.

Pasta ovenschotel met zalm en basilicum roomsaus

6. Macaroni-ovenschotel met mozzarella en courgette

Deze macaroni-ovenschotel maak ik al een dag van tevoren, zodat de smaken kunnen intrekken en het gerecht nog lekkerder wordt. Op de dag zelf schuif je hem alleen nog de oven in en heb je alle tijd om een lekkere salade te maken. Ideaal voor een drukke dag als je toch lekker en gezond wilt eten.

7. Pasta ovenschotel met ham, champignons en prei

Deze pasta-ovenschotel met ham, champignons en prei is heel makkelijk om te maken. Je hoeft alleen de pasta kort voor te koken en de saus te maken. De groenten voeg je rauw toe, deze garen in de saus in de oven. Lekker om te serveren met een frisse tomatensalade.

Pasta ovenschotel met ham, champignons en prei

Menu, Ovenschotels, Hoofdgerechten, Ovenrecepten, Pastarecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(17 stemmen)
Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde