Een kijkje in de keuken week 1-2019

Dit is het eerste Kijkje in de keuken van het nieuwe jaar! Na een heerlijke kerstvakantie is vandaag het normale leven weer begonnen. Back to normal en eindelijk weer een beetje ritme! 😉 Vakantie is natuurlijk heerlijk, maar ritme en regelmaat zijn toch ook wel weer fijn. Ik heb dus weer zin in een normale werkweek en ook weer normaal eten. Ik moet eerlijk bekennen dat ik vanmorgen toch wel schrok van de weegschaal, dus de komende tijd ga ik weer even wat beter opletten wat ik in mijn mond stop. Dan moet het goedkomen. En hoe zit het met jou? Ben jij ook blij om weer aan het werk te gaan en wat zijn jouw goede voornemens? Laat het me weten, dat vind ik superleuk. 🙂 

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!

Maandag

Oudjaarsdag! We rijden naar het tuincentrum om wat vuurwerk te kopen.

Als we thuiskomen moet er natuurlijk meteen wat afgegooid worden.

Ook maakten we eindelijk de Jan van Haasteren puzzel af van 1000 stukjes! Eerlijk: Johan heeft het moeilijkste begin gemaakt en veruit de meeste stukjes gelegd. El en ik hielpen pas mee toen de helft al gelegd was en het leuk begon te worden, dit natuurlijk tot groot ongenoegen van manlief. 🙂

Johan en Ella-Marie maakten lekkere hapjes in de keuken om op tafel uit te stallen en de hele avond van te smullen. Op tafel: pindasaus en cocktailsaus, gevulde eitjes, huzarenschotel, kipsateetjes, gehaktballetjes, beenham, brie en stokbrood. De gevulde eitjes maakte Ella-Marie helemaal zelf. Goed gedaan chef!

We vierden de jaarwisseling rustig thuis met z’n drieën.

Dinsdag

Tijd voor een wandeling om even lekker uit te waaien. En dat levert mooie plaatjes op!

’s Avonds genieten we van een kliekjesdiner. Gebakken eitje en ovenfrietjes erbij en smullen maar.

Woensdag

Johan werkt vandaag een dagje in de tuin. Er moeten knotwilgen gesnoeid worden.

Ondertussen kook ik weer wat nieuwe KNL-recepten. Ik maak onder andere wortelfriet en knolselderijfriet uit de oven. Een heerlijk en gezonder alternatief voor gewone friet. 🙂

Donderdag

Ik heb nog wortel en knolselderij van gisteren over en maak er vandaag een lekkere vegetarische groenterisotto van.

Vrijdag

In de koelkast vind ik nog een blikje croissantdeeg waar ik een lekker croissantbrood met appel en kaneel mee maak. Het recept komt eraan!

’s Middags rijden we even naar de IKEA om te kijken voor wat spullen voor de kamer van Ella-Marie. Na het shoppen drinken we in de koffiebar een kop koffie met wat lekkers erbij. We nemen een puntje citroencheesecake, een Old Amsterdam broodje en een brownie. Heerlijk! Daarna eten we beneden nog een broodje hotdog wat tevens ons avondeten is.

Zaterdag

Van Manfield mocht ik onlangs een paar schoenen uitzoeken en dat werden deze zwarte veterlaarsjes met panterprint detail. Zaterdag kreeg ik ze binnen. Kijk nou hoe leuk ze zijn! Superblij mee. Ik bestelde ze hier.

Voor het avondeten maak ik pasta met zalm en aubergine in tomatensaus. Ook dit recept ga ik met je delen.

Zondag

Alweer de laatste dag van de vakantie. Morgen begint het normale leven weer en ik moet eerlijk zeggen dat ik dat helemaal niet erg vind. Na twee weken vakantie is het heerlijk om weer ritme te krijgen en aan het werk te gaan. Nou ja, werken doe ik eigenlijk elke dag wel een beetje. Zelfs op zondag. Alleen voelt het nooit als werk. Vandaag maak ik drie nieuwe KNL-recepten gewoon omdat ik daar zin in heb. Ik maak jamkoekjes (met de veenbessenjam die ik van de week bij IKEA kocht, een zebracake (met de hulp van Ella-Marie) en een couscous-quiche met prei en geitenkaas voor het avondeten.

Dat was het weer voor deze week!

GA JE OOK IETS LEKKERS KOKEN?

❤Deel een foto van jouw gerecht op Instagram of Facebook met #keukenliefde en tag@keukenliefde erin. Ik kijk ernaar uit om te zien wat voor lekkers jij op tafel tovert!

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde