Een kijkje in de keuken week 44

Een kijkje in de keuken week 44

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus … komt ie!

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond op de KeukenLiefde-homepage!

Maandag

Ik ben vandaag de hele dag in Zaandam voor video-opnames voor een hele leuke campagne met Kenwood! Gedurende de campagne ga ik diverse recepten met je delen die ik gemaakt heb met behulp van de Kenwood Chef Titanium. Als je regelmatig dit ‘kijkje in de keuken’ leest, dan weet je dat ik zelf ook in het bezit ben van de Chef. Ik ben echt een groot fan van deze machine! Naast de recepten gaan we binnenkort ook iets leuks organiseren waar jij aan mee kunt doen! Binnenkort ga ik je er alles over vertellen, dus stay tuned… 🙂

Dinsdag

Als ik Ella-Marie uit school heb gehaald gaan we taart en koffie drinken bij mijn moeder. Ze is namelijk jarig vandaag! Zoals elk jaar vieren we haar verjaardag met een stamppotbuffet, maar dat doen we zaterdag pas.

’s Avonds maakt Johan een broodje hotdog à la papa voor Ella-Marie.

Johan en ik eten later als El op bed ligt pasta carbonara.

Woensdag

We eten gebakken kabeljauw (hij valt helemaal uit elkaar tijdens het bakken, maar de smaak is er niet minder om), gekookte en gebakken krieltjes in de schil en wortels en doperwten. Simpel en heel erg lekker!

Donderdag

Als lunch maak ik deze vlam panini voor mezelf. Zó lekker! Het recept komt eraan!

Ik krijg de fotolijst en passe partout binnen die ik heb besteld voor een foto van Ella-Marie. De foto is een tijdje geleden gemaakt door mijn oud-collega Amanda. Amanda is een tijdje geleden voor zichzelf begonnen als professioneel fotografe en ze is zo ongelofelijk getalenteerd! Daarnaast is Amanda nog eens heel creatief, ondernemend en een geweldig leuk mens. Neem maar eens een kijkje op haar facebookpagina, dan snap je direct waarom ik fan van haar ben!

Ik krijg ook nog leuke foodpost: deze Redlove appels zijn nieuw in Nederland en exclusief verkrijgbaar bij AH. De appels hebben een friszure smaak met subtiel cassisaroma en zijn zowel vanbuiten als vanbinnen rood van kleur!

’s Avonds eten we ratatouille-risotto. Comfort food op en top! Het recept staat niet op KeukenLiefde, maar is een samensmelting van deze twee heerlijke recepten: ratatouille en tomatenrisotto. Volgens Johan was het de allerlekkerste risotto die ik ooit gemaakt heb en daar ben ik het misschien wel mee eens. Misschien toch maar het recept delen binnenkort…

Vrijdag

Foodpost again! Ik krijg geitenkaasjes van Zoë & Zazu in drie verschillende smaken: Super Naturel, Wild Fennel en Midnight Truffle. Deze verse geitenkaasjes zijn gerijpt op natuurlijke wijze in de kaasmakerij en rijpen daarna rustig verder in de verpakking; in de supermarkt, maar ook thuis in de koelkast. De geiten van Zoë & Zazu krijgen alleen biologisch voer te eten, krijgen geen preventieve medicatie en hebben meer leefruimte. Je vind deze geitenkaasjes in de AH.

Ik mijn mailbox zie ik een slagersaanbieding binnenkomen van slagerij Augustines in Tiel: 3 biefstukjes voor 7,50 euro. Precies waar ik zin in heb vanavond! Als ik El naar school heb gebracht ga ik ze meteen halen. ’s Avonds eten we gebakken biefstuk en krieltjes in de schil en stroganoffsaus.

Zaterdag

Johan gaat met Ella-Marie naar een uitwedstrijd voor de voetbal en ik ga thuis aan de slag met stamppot. Vanavond is het stamppotbuffet voor de verjaardag van mijn moeder en ik heb beloofd om twee stamppotten en rookworsten mee te nemen. Ik maak hutspot en andijviestamppot.

PS Woon je in Tiel (of omstreken) en heb je een dochter van elf jaar of jonger die het heerlijk vind om te rennen en onderdeel uit te maken van een gezellig meidenteam, geef ze dan op voor een proefles bij Theole! Ze kunnen nog leuke, fanatieke meiden gebruiken!

Aan het eind van de middag gaan we naar mijn ouders voor het verjaardagsdiner.

Zondag

We hebben niet zoveel zin om te koken vandaag, dus laten we frietjes thuisbezorgen.

Dat was het weer voor deze week!

Ga je ook iets lekkers koken?

Deel een foto van jouw gerecht op InstagramFacebook, of Twitter met #keukenliefde. (Als je dit op Instagram doet wordt je foto automatisch vertoond op onze homepage in de rechter side bar.) Ik kijk ernaar uit om te zien wat voor lekkers jij op tafel tovert!

Volg je mij ook op YouTube? Elke zaterdag deel ik daar een nieuwe kookvideo met je! Abonneer je hier! (Het is gratis en uitschrijven kan op ieder moment.)

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

2 reacties

Deel je liefde

  1. Arja

    Ik vind dat altijd zo leuk lezen, nog gefeliciteerd met je moeder.Wat een leuk idee: stamppottenbuffet.
    De kenwood chef titanium lijkt me geweldig, benieuwd wat je allemaal gaat laten zien.
    Enne wat ons betreft: graag dit recept: ratatouille-risotto 🙂

    1. Dankjewel Arja, ik vind het ook leuk om te schrijven! De ratatouille risotto ga ik zeker een keer delen.

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde